Annonce
Annonce
Køkkenchef Stefan Hansen (t.h.) og hans team i Gorrissen Federspiels københavnske kantinekøkken arbejder målrettet med økologi og bæredygtighed, og deres indsats bliver nu belønnet med kåringen som landets bedste kantine. Foto: Kristian Holm
Advokatfirma vinder Årets Kantinepris
Ekstraordinær fokus på bæredygtighed, økologi og gode smagsoplevelser gør kantinen hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel til vinder af Kantineprisen 2023.
Kantinen i advokatfirmaet Gorrissen Federspiels hovedkontor i København modtog i går Kantineprisen 2023, som blev uddelt i forbindelse med Fødevaredagen på Hindsgavl Slot ved Middelfart. I begrundelsen for valget lagde juryen især vægt på, at køkkenchef Stefan Hansen og hans team udmærker sig ved at have et ekstraordinært fokus på bæredygtighed og smagsoplevelser.
Ifølge Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer, som uddeler prisen, lagde juryen desuden vægt på, at kantinen bruger en stor andel af økologiske produkter fra Danmark og at kantinen har Det Økologiske Spisemærke i sølv, som viser at økologiandelen ligger på 60-90 pct.
”Når Stefan Hansen og hans team vinder prisen i år, er det kulminationen på et meget målrettet arbejde. I kantinen har man skabt måltider, der har økologiske råvarer, bæredygtighed, smag, sæson og et tårnhøjt håndværk,” siger Mette Gammicchia i en pressemeddelelse.
Glæden over at vinde kantineprisen er stor hos Stefan Hansen og hans team, der konstant begejstrer og udfordrer deres kantinegæster kulinarisk.
”Det betyder ekstremt meget at vinde i dag og få den anerkendelse. Jeg tror, at vi vinder på alle de små ’rigtig’ beslutninger, vi hele tiden tager i den bæredygtige retning som f.eks. at dyrke svampe med kaffegrums. Det er den tendens kantineprisen er med til at skubbe på – og det er fedt at være en del af det,” siger Stefan Hansen.
Landbrug & Fødevarer har uddelt Kantineprisen hvert år siden 2003, og det glæder Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, at det igen er en kantine med Det Økologiske Spisemærke, som vinder prisen.
”Det er dejligt, at prisen går til en kantine, hvor bæredygtighed og økologi er integreret i det daglige arbejde med maden, så der skal lyde et stort tillykke herfra," siger Torben Blok til Økologisk Nu.
Kort om Kantineprisen 2023
Som noget nyt i år, har de nominerede været til Cook-off ved Nordens største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, hvor resultatet vægtede med 20 pct. ved den samlede bedømmelse i kampen om Kantineprisen.
Resten af bedømmelsen blev dannet på baggrund af juryens uanmeldte besøg hos de nominerede, som ud over vinderkantinen omfatter:
-
Brian Sylvest Pedersen og team, Rambøll A/S, Aarhus, ISS A/S
-
Pii Vesterlund Larsen og team, Det Europæiske Miljøagentur, København, LOCA Gruppen
Kantineprisen uddelels af Landbrug & Fødevarer og er finansieret af Fonden for økologisk landbrug
Flere artikler fra samme sektion
Økojord A/S udbetaler for første gang udbytte til aktionærerne
Efter et år med et historisk flot resultat på 3,1 mio. kr. rundede selskabet, der står for opkøb af landbrugsejedomme for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond en ny milepæl ved for første gang at levere på tre bundlinjer og udbetale et mindre udbytte til aktionærerne.
Europæerne spiser mindre og mindre kød
Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.
Det Økologiske Høstmarked er meget mere end et udstillingsvindue
Der er mange grunde til at holde høstmarked, og for flere af de garvede høstmarkedsværter er det vigtigste ikke det ekstra salg, som det populære event skaber i løbet af de to sensommerdage.