Annonce

Annonce

Udstilling af plantebaserede varer fra Irma

Plantefonden har modtaget ansøgninger om støtte for samlet set 207 mio. kr. PR-foto: Irma

Landbrugsstyrelsen melder om stor interesse for plantebaserede projekter

Den nyoprettede plantefond har modtaget over 100 ansøgninger til projekter, der skal udvikle og fremme sektoren for plantebaserede fødevarer.

Fonden for Plantebaserede Fødevarer (Plantefonden) har ifølge Landbrugsstyrelsen oplevet "stor interesse" i fondens første ansøgningsrunde. Den har modtaget i alt 101 ansøgninger om projektmidler, der skal udvikle den plantebaserede fødevaresektor i Danmark.

Samlet er der søgt støtte for et beløb på over 207 mio. kroner. Fondens pulje til uddeling i 2023 er på 58,2 mio. kr., så det er nu op til bestyrelsen at prioritere projekterne.

Bestyrelsen for Plantefonden har valgt at fokusere på udviklingsområdet efterspørgselsfremme og vil derfor prioritere projekter, der arbejder inden for følgende indsatsområder:

  • Projekter der vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservice

  • Projekter der vil øge danskernes private forbrug af plantefødevarer

  • Projekter der vil øge efterspørgslen på danske plantefødevarer på eksportmarkederne

Det er dog ikke udelukket, at projekter, der falder ind under andre af fondens indsatsområder kan opnå støtte, hvis de er særligt gode og relevante, skriver Landbrugsstyrelsen.

Der er i alt afsat 675 mio. kr. til Fonden for Plantebaserede Fødevarer i årene 2023-2030. Fonden er en del af den politiske aftale om grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021. Fonden forventer, at der vil være en årlig runde med uddeling af midler.

Ansøgere kan forvente at få svar senest ved udgangen af november.

Flere artikler fra samme sektion

»Det er nødvendigt for mennesket at genoprette sine bånd til naturen«

To dage om ugen er skoledagen markant anderledes for 21 børn i Chile: De køres til en lille landbrugsskole for at lære om agro-økologi og selvforsyning, og flere lignende initiativer spirer nu frem i landet. Det er noget, myndighederne har bemærket.

16-05-2024 8 minutter Udland,   Uddannelse

For første gang påviser forskere en sammenhæng mellem PFAS i drikkevand og hjertekarsygdomme

Data fra en italiensk region, hvor nogle borgere drak PFAS-forurenet vand og andre ikke gjorde, viser en tydelig sammenhæng mellem PFAS og øget risiko for at dø af hjertekarsygdomme.

15-05-2024 5 minutter PFAS,   Miljø,   Forskning

Åbent brev fra 140 organisationer kritiserer EU's grønne tilbagetrækning

De seneste måneder har EU trukket flere miljø- og klimainitiativer tilbage som reaktion på landbrugets protester. Nu siger adskillige organisationer på tværs af Europa stop.

14-05-2024 3 minutter EU,   Miljø,   Klima,   Natur