Annonce

Annonce

Svend Brodersen og køer på græs.

Ifølge Svend Brodersen har bombetruslerne ikke givet anledning til søvnløse nætter eller formået at fjerne fokus for Gram Slots omfattende produktion af økologiske fødevarer til Rema 1000. Foto: Gram Slot

75-årig mand tiltalt for bombetrusler mod markeder på Gram Slot

Politiet modtog sidste år trusler om, at der ville blive placeret sprængstof ved sommer- og julemarkeder på Gram Slot. En 75-årig mand er nu tiltalt for at stå bag truslerne.

Det hører absolut til sjældenhederne, at der bliver fremsat bombetrusler mod danske virksomheder, men sidste år var to markeder på Gram Slot mål for bombetrusler, og nu har politiet tiltalt en lokal beboer for at stå bag.

Op til Gram Slots sommermarkeder sidste år modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en trussel om, at der ville blive placeret sprængstof på markederne. Truslen fremgik af et dokument, som politiet modtog på et usb-stik.

Også forud for 2019-julemarkedet modtog politiet et usb-stik med en bombetrussel mod det økologiske gods. Efter den sidste trussel blev en ældre mand fra Gram-området anholdt, og politiet oplyser nu i en pressemeddelelse, at anklagemyndigheden har rejst tiltale mod den nu 75-årige mand.

Tiltalen går på, at manden skal have fremsat trusler, som kan fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, men politiet oplyser intet om et eventuelt motiv bag truslerne, og det fremgår heller ikke af politiets pressemeddelelse, hvordan den 75-årige forholder sig til tiltalen.

“Vi kan ikke oplyse noget med hensyn til eventuelt motiv eller oplyse hvilke efterforskningsskridt, der førte til sigtelsen,” siger Mads Dollerup-Scheibel, pressemedarbejder ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Økologisk.Nu.

Han oplyser, at retsmøderne finder sted ved Retten i Sønderborg, men det er endnu uklart, hvornår sagen bliver berammet.

Efter genåbningen af Danmark har Gram Slot oplevet en stor tilstrømning af gæster, og mange deltager i rundvisninger i den gamle hovedbygning
Efter genåbningen af Danmark har Gram Slot oplevet en stor tilstrømning af gæster, og mange deltager i rundvisninger i den gamle hovedbygning


Truslerne betød, at markederne måtte afvikles med adgangskontrol og personale fra Syd- og Sønderjyllands Politi til stede, men ifølge Svend Brodersen, der flyttede til Gram Slot sammen med familien i 2007, har truslerne ikke givet anledning til søvnløse nætter for familien.

“Politiet har håndteret hele forløbet yderst professionelt, og der var jo ikke tale om en personlig trussel, så der har aldrig været tale om, at vi har gået rundt og været nervøse over noget som helst i den her forbindelse,” siger den jyske godsejer, som hæfter sig ved, at der kom lige så mange gæster til de to markeder, som der plejer.

Selv tør han ikke gisne om motiverne bag truslerne, men han har også haft meget andet at tænke på under cornakrisen, som i en periode gjorde det umuligt at drive Gram Slots omfattende aktiviteter.

Mens den 75-årige kan se frem til at skulle møde i retten, kan Svend Brodersen glæde sig over, at godset har været forskånet for bombetrusler i indeværende år, og, har sagen ikke givet ham søvnløse nætter.

Alligevel håber Svend Brodersen, at politiet har fundet den rigtige mand, så Gram Slots markeder ikke risikerer flere trusler fra den kant i fremtiden

Under coronakrisen har han haft mere presserende udfordringer, da ingen hjælpepakker passede til en kompleks landbrugs- og kulturvirksomhed som Gram Slot, der både driver omfattende hotel-, koncert- og messeaktiviteter og frister kunderne med egen restaurant og en gårdbutik med økologiske varer fra eget landbrug.

Kom til Herregårdsdag på Gram Slot

Men efter genåbningen af landet har Gram Slot oplevet en stor tilstrømning af gæster til både både hotel og restaurant.

“Lige nu ligger omsætningen over budget, og vi har mange overnattende gæster som kommer for at opleve den smukke natur og de mange sønderjyske seværdigheder,” siger Svend Brodersen.

Det næste arrangement på Gram Slot står Svend Brodersen selv for, når slottet 16. august inviterer på rundvisning i forbindelse med Herregårdens Dag.

Gram Slot i dag

Gram Slot er i dag en moderne og alsidig virksomhed, der består af: - Slottet og avlsgården Gramgård, hvor der afholdes arrangementer for virksomheder og private og markeder og koncerter mange gange årligt. Slottets andre omkringliggende huse benyttes til weekend- og ferieophold. - Et af Danmarks største økologiske landbrug med mere end 1000 køer og 2.800 ha jord med egne produkter, der afsættes igennem REMA1000, som er medejer af Gram Slot - En kulturinstitution med levende formidling i form af rundvisninger, ghostwalks, lejrskoler, foredrag mv. - Restaurant, hotel og gårdbutik

Flere artikler fra samme sektion

EAT Grim sælger grimme grøntsager

To iværksættere har fået så megen succes med at begrænse madspild ved at sælge økologiske frugt- og grøntkasse, der udelukkende er fyldt med tilsyneladende uperfekte varer, at de snart retter blikket mod udlandet.

23-09-2020 6 minutter Madspild,   Virksomheder

Comeback til sønderjysk saftproducent

Søgaard Saft trykkede på pauseknappen i foråret, men nu er de ansatte genansat og produktionen af økologiske drikkevarer genoptaget.

22-09-2020 2 minutter Virksomheder,   Foodservice

Friland barberer toppen af øko-tillægget

Trods nyt fald i tillægget på økologisk svinekød oplever Friland stadig, at der er en god balance på markedet.

18-09-2020 2 minutter Svineproduktion