Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg

Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg

Hanne Melgaard Juul, leder af Madservice Aalborg, vandt Køkkenprisen 2021. Her er hun flankeret af afdelingsleder i køkkenet Lions Park (t.v.) og økologikoordinator Else Møhlenberg. Foto: Landbrug & Fødevarer

Aalborg Madservice løb med Køkkenprisen 2021

Et fast fokus på økologi var en medvirkende årsag til at Madservice Aalborg i første halvår af indeværende år nåede op på en økologiprocent på 67 pct. og nu både kan skilte med det økologiske spisemærke i sølv og Køkkenprisen 2021.

I begyndelsen af september fik køkkenerne bag Madservice Aalborg mulighed for at skilte med det økologiske spisemærke i sølv, da de kunne dokumentere en økologiprocent på 67,1 pct. for første halvår af 2021.

I går fik de et nyt trofæ, de kan hænge op på væggen, da Madservice Aalborg vandt Køkkenprisen 2021, som hvert år bliver uddelt til et offentligt køkken, som har et ekstraordinært fokus på at lave velsmagende mad med fokus på sæson, økologi, råvarer og bæredygtighed.

"Jeg er så stolt. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle mine dygtige medarbejdere. Vi er så utrolig stolte over, at vi har nået et mål på 60 pct. økologi, hvor vi har haft mulighed for at følge vores egen vej til at nå målet," siger Hanne Melgaard Juul i en pressemeddelelse.

De tre produktionskøkkener under Madservice Aalborg leverer dagligt mad til ca. 2500 ældre borgere i Aalborg kommune, og sidste år brugte de 776 ton økologiske fødevarer.

Økologiske og lokalt dyrkede råvarer fylder mere og mere på tallerkenerne i mange offentlige køkkener, og ifølge jurymedlem og seniorkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Kristian Ploug Grut, er det en udvikling, som Køkkenprisen har været med til at sætte skub i.

"Vi vil gerne belønne de fagfolk, som slår et ekstra slag for økologien ved at tænke økologiske principper og råvarer ind i køkkenet. I juryens bedømmelse lægges der vægt på iscenesættelsen af en sund og varieret kost baseret på økologiske fødevarer, som bidrager til livsglæde ude hos brugerne af køkkenerne. Det er i de offentlige køkkener, mange danner deres spisevaner og bliver udfordret af nye smagsindtryk. Derfor spiller de en vigtig rolle i den danske madkultur," siger Kristian Ploug Grut, som uddelte prisen i forbindelse med Fødevaredagen 2021 på Hindsgavl Slot i Middelfart.

Køkkenprisen bliver uddelt i et samarbejde mellem de faglige organisationer: Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd