Annonce

Annonce

En chauffør tanker mælk fra Arla på sin lastbil

Arla har netop annonceret, at selskabet forventer at nedlægge 140 stillinger som led i en større effektiviseringsplan. Foto: Arla Foods

Arla annoncerer stor sparerunde

Arla vil effektivisere driften, og det forventes at koste 140 stillinger.

I foråret gennemførte Arla Foods en række besparelser, og det sker igen nu i forbindelse med selskabets Calcium-program, der samlet set skal opnå besparelser og effektiviseringer for mere end 400 mio. kr.


“I forbindelse med de ændringer, der er blevet annonceret i dag, forventes det, at 140 stillinger på tværs af de berørte områder vil blive nedlagt. Det drejer sig fortrinsvis om stillinger på virksomhedens hovedkontor i Aarhus, men også et mindre antal stillinger på virksomhedens administrationskontorer andre steder i Europa og Nordamerika,” skriver Arla i en pressemeddelelse.

En del af stillingerne er ledige stillinger, som ikke genbesættes, mens en række medarbejdere i andre af de berørte stillinger vil blive flyttet til andre afdelinger.


Selskabet oplyser desuden, at de fleste af de annoncerede ændringer vil påvirke markedsføringsorganisationen.

“Som altid når man omstrukturerer og skal sige farvel til dygtige kolleger, har vi skullet træffe nogle vanskelige beslutninger. Jeg vil gerne takke dem, der forlader os, for den indsats, de har ydet i Arla Foods. Vi gør dette for at skabe en langsigtet transformation af vores virksomhed og for at reetablere vores internationale konkurrenceevne, når det gælder den mælkepris, vi betaler vores andelshavere, og det glæder mig at se det engagement, som Calcium udløser overalt i vores organisation. Det er en stor del af grunden til, at programmet i øjeblikket leverer før tid,” siger CEO for Arla Foods, Peder Tuborgh.


Calcium-programmet løber i tre år og er en del af Arla Foods’ Good Growth 2020-strategi. Det sker, samtidig med at Arla udfordres af det britiske pund og den ugunstige udvikling på råvaremarkederne.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt tv-koncept: Spis dit kæledyr eller bliv vegetar

Et socialt eksperiment ønsker at få folk til at tænke mere over dyrets vej fra marken til middagsbordet.

17-10-2019 3 minutter DyrevelfærdForbrug

Den plantebaserede trend er godt nyt for økologien

En analyse peger på, at tendensen mod en mere plantebaseret kost er med til at drive den økologiske vækst.

17-10-2019 1 minutter ForbrugUdlandDetailhandel

De unge hiver gerne flere penge op af lommen, hvis varen er økologisk

De yngre forbrugeres bevidsthed om miljøudfordringer kan være godt for økologiens fremtid, lyder det fra en analytiker.

17-10-2019 3 minutter ForbrugDetailhandelUdland