Annonce

Annonce

Klimavenlig ost, piskefløde og mælk

Arlas svenske klimaserie er økologisk og omfatter i første omgang to slags mælk, en ost og piskefløde. Pressefoto: Arla

Svenske Arla-økologer lancerer klimamælk

Mens Arla har udskudt lanceringen af en klimaneutral mælk i Danmark, har mejerikoncernens svenske kolleger netop sendt de første økologiske, klimaneutrale mejeriserie i handlen.

De svenske forbrugere får som de formentlig første i verden mulighed for at købe en økologisk og klimaneutral mælk. Råvarerne bliver leveret af Arlas svenske økologer.

Det oplyser Arla Sverige i en pressemeddelelse. Heraf fremgår det, at Arla kompenserer for de emissioner, der ikke kan elimineres ude på de enkelte bedrifter.

Forud for lanceringen af de klimaneutrale produkter har alle Arlas økologiske bedrifter fået beregnet deres klimaaftryk, og selskabet har fastsat et mål om at reducere gårdene klimapåvirkningen med 10 pct. i løbet af fem år.

Det skal bl.a. ske ved at reducere udvaskningen af gødning ved øget brug af biogas, ved at binde mere kulstof i marken og øge fodereffektiviteten. I forvejen benytter Arlas mælkeproducenter kun grøn strøm.

"Så vidt vi ved, er vi det første økologiske mejeri i verden, som lancerer et klimaneutralt mejerisortiment, og det er jeg rigtigt stolt over. Vi håber samtidig, at vores satsning vil bidrage til en større forståelse for de værdier, som det økologiske landbrug giver, ikke mindst i forhold til bevarelsen af den biologiske mangfoldighed," siger Patrik Hansson, adm. direktør i Arla Sverige.

Arla etablerer klima- og miljøskole

Ifølge Arla er lanceringen endnu et skridt mod realiseringen af selskabets bæredygtighedsambitioner, og det er ikke tilfældigt, at klimaserien er økologisk.

"Den økologiske produktion giver bedre forudsætninger for at tackle de nuværende klimaudfordringer, da der på de økologiske bedrifter i gennemsnit findes 50 pct. flere arter af planter og bestøvere. Det gør naturen og landbruget mere modstandsdygtigt," skriver Arla.

I forbindelse med lanceringen af den nye klimaserie øger Arla Sverige sin kommunikationsindsats om klima og miljø over for kunderne.

"For at forstå fordelene ved økologisk produktion skal vi udbrede og uddybe kundskaberne omkring klimaet og den biologiske mangfoldighed i en større sammenhæng. Derfor lancerer Arla en klima- og miljøskole", siger Ann Freudenthal, der er ansvarlig for Arlas kommunikation omkring bæredygtighed i Sverige

Arla oplyser, at de svenske bønders klimaaftryk bliver beregnet på basis af globale standarder som Greenhouse Gas Protocol, Gold Standard og Plan Vivo.

Flere artikler fra samme sektion

Bælgfrugternes utopia ligger i Holstebro

På Cafe Utopia i Holstebro æder bælgfrugterne sig mere og mere ind på menukortet og ind i dagligdagen for de 30 ansatte, hvoraf de fleste er psykisk sårbare. Her balancerer kokken og ildsjælen Mette Nygaard Nielsen med udviklingen af sunde og klimavenlige retter tilberedt helt fra bunden, som også de sårbare medarbejdere kan håndtere. Og bælgfrugterne kan faktisk hjælpe til at give enkle og overskuelige anretninger.

28-03-2024 8 minutter

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise