Annonce

Annonce

Arla-folk prøvesmager oste

En del af Arlas oste vil fremover være indpakket i mere CO2-venlig emballage. Foto: Arla

Arla lancerer klimavenlig emballage på øko-oste

Den nye emballage på flere af Arlas oste giver en CO2-besparelse, der svarer til at køre Jorden rundt 37 gange i en personbil.

Ønsker man en ost, der er pakket ind i en mere klimavenlig emballage, skal man fremover se efter det nye CO2-logo på Arlas oste. 

Foreningen har nemlig lanceret en ny og mere klimavenlig emballage, der vil være på skære- og skiveskårne oste fra Riberhus, Klovborg og Arla ØKO, oplyser Arla i en pressemeddelelse. 

Arlas hele skæreoste vil fremover være pakket ind i en emballage, der består af 75 pct. biobaseret folie fra sukkerrør, hvilket sikrer en CO2-reduktion på 12 pct., mens de skiveskårne oste vil være pakket ind i en emballage, hvor bunden indeholder 80-85 pct. genanvendt plastik, mens toppen består af 50 pct. genanvendt plastik. Det sikrer en CO2-reduktion på 11 pct.

Den nye emballage findes i supermarkederne fra uge 35 og vil bære et logo med påskriften “CO2-reduceret emballage”.

iltaget er et af de skridt, som koncernen tager mod at reducere den samlede CO2-udledning med 30 pct. inden 2030 sammenlignet med 2015 og blive CO2-neutral i 2050.
iltaget er et af de skridt, som koncernen tager mod at reducere den samlede CO2-udledning med 30 pct. inden 2030 sammenlignet med 2015 og blive CO2-neutral i 2050.. Foto: Arla

”Vi har indført et nyt CO2-logo på vores produkter for at gøre det lettere for forbrugerne at finde emballager, der er mere klimavenlige. Det gør vi, fordi vi gerne vil hjælpe vores kunder med at tage et grønnere valg,” siger Jakob B. Knudsen, der er landedirektør for Arla Danmark. 

Samlet set giver den nye emballage en CO2-reduktion på 173.000 kg om året, hvilket ifølge Arla svarer til at køre Jorden rundt 37 gange i en almindelig personbil.

Tiltaget er et af de skridt, som koncernen tager mod at reducere den samlede CO2-udledning med 30 pct. inden 2030 sammenlignet med 2015 og blive CO2-neutral i 2050.

Flere artikler fra samme sektion

København får sit første rent glutenfri øko-bageri

To iværksættere åbner Københavns første bageri, H.U.G. Bageri, hvor alt bagværk er både økologisk og glutenfri.

21-01-2020 3 minutter Fri for-produkterBageri

Gennembrud for Schulstad baner vej for mere økologisk brød

Ny patentanmeldt brødformel og hvid hvede fra en økolog på Als er hemmeligheden bag Schulstads lancering af økologiske udgaver af to af brødgigantens bedst sælgende fuldkornsboller.

20-01-2020 6 minutter ProduktudviklingDetailhandel

Dan Duck overvejer at søge erstatning efter fejlkontrol

Andeslagteri overvejer erstatningskrav, efter at Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned og undskylder fejl ved kontrolbesøg, som ifølge direktør Hardy Eskildsen har kostet slagteriet mange penge.

19-01-2020 6 minutter Kontrol