Annonce

Annonce

Arla øko-karton hvor skruelåget er erstattet af den traditionelle foldelukning.

Den tidligere foldelukning vender nu tilbage på Arlas økologiske mælkekartoner, som til gengæld bliver mere klimavenlige uden plastikskruelåget. Foto: Arla

Arla skruer låget af 74 mio. kartoner med økologisk mælk

Arla dropper plastikskruelåget på kartoner med økologisk mælk for at nedbringe klimabelastningen

Næste gang du tager en 'Arla ØKO-karton' med mælk ned fra hylden i supermarkedet, vil skruelåget ikke længere være at finde på kartonens top. Det er 16 år siden, at Arla forsynede de første mejeriprodukter med plasticskruelåg, men nu forsvinder de igen fra den økologiske mælk.

Det sker for at nedbringe klimaudledningen fra emballagen, og initiativet sker som en del af Arlas ambition om at blive helt CO2-neutral i 2050. Her tæller alt med, og hver enkelt skruelåg udleder 10 g CO2. Ved at fjerne det lille låg fra 74 mio. kartoner sparer andelsmejeriet dermed 740 tons CO2 om året. Det svarer til 30 pct. af emballagens CO2-aftryk.

”Vi og vores landmænd har en ambitiøs målsætning om at blive CO2-neutrale, og vi reducerer løbende vores udledning i alle led. En del af det arbejde er at reducere vores emballages CO2-udledning ved fx at mindske brugen af plastik. Det er derfor et aktivt valg, at vi nu fjerner skruelåget på øko-mælken,” siger Helle Müller Petersen, landedirektør i Arla Danmark.

I første omgang er det kun Arla ØKO, der vender tilbage til den gamle lukning, mens Arla24-mælken indtil videre beholder skruelåget, som er meget populært hos forbrugerne.

Arla har et mål om, at al emballage skal være CO2-neutral inden 2050.

Flere artikler fra samme sektion

Flest sanktioner til gårdsalg af æg

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

25-04-2024 2 minutter Kontrol,   Gårdbutikker & direkte salg

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil begrænse forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage

Danske servicestationer udfaser turbokyllinger

Dyreværnsorganisationen Anima roser danske servicestationer for at gå foran med dyrevelfærden ved at skærpe kravene til produktionsforholdene for slagtekyllinger.

24-04-2024 3 minutter Dyrevelfærd