Annonce

Annonce

Annonce

Thailandske bønder fremviser økologiske grønsager på et lokalt marked

Det thailandske handelsministerium vil arbejde på at øge eksporten af økologiske produkter til de nordiske lande. Foto: Asian Development Bank/flickr

Asiater vil ind på det danske økologimarked

Thailand ser store eksportmuligheder i Norden og vil arbejde for at få flere af sine produkter ind på markedet i bl.a. Danmark.

Der skal flere økologiske produkter fra Thailand på de danske butikshylder, hvis det står til landets handelsministerium.

Ministeriets afdeling for international handel og markedsføring (DIPT) vil nemlig arbejde på at få de thailandske øko-produkter ind på det nordiske marked, der anses som et attraktivt marked for økologien. Det skriver The Nation Thailand.

“Såvel økologisk ris, kokosolie, urter og krydderier som næringsrig mad eller superfoods fra Thailand har allerede stor succes i Finland. Og Danmark og Sverige er blandt de største økologiske markeder i verden,” siger Banjongjit Angsusing, direktør for DIPT, til The Nation Thailand.

Sammen med ambassaderne fra de nordiske lande vil DIPT næste år afholde en række seminarer om eksport af innovative produkter og økologisk mad. DIPT vil også hjælpe thailandske virksomheder med at indgå i samarbejde med nordiske virksomheder for at kunne udvide produktionen og få hjælp til at udvikle sin egen teknologi.

Sidste år eksporterede Thailand varer - heriblandt også tøj og konventionel mad - for godt tre mia. dollars, 20 mia. kr., til de nordiske lande, der udgøres af Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige og landenes selvstyrende områder.

Flere artikler fra samme sektion

Øko-pionerer giver 100.000 kr til dokumentarfilm om økologiens historie

De første optagelser til en dokumentarfilm i anledning af 30-året for Ø-mærket er i hus, og nu satser producenterne på at få den sidste del af finansieringen på plads via Coop Crowdfunding.

28-05-2020 5 minutter Udland

Lidls økologi-salg sætter ny rekord

Lidls kunder køber ind med hjertet og lægger markant flere økologiske produkter i kurven, og discountkæden har i år haft en vækst i økologisalget på over 20 pct. Væksten er dermed mere end dobbelt så høj som dagligvarehandlens øko-vækst i 2019.

28-05-2020 4 minutter Detailhandel

Restaurationsbranchen i opråb til politikere: Grøn omstilling kræver økologi og klimakrav

Der er behov for efteruddannelse, mere økologi og klimakrav for at gøre professionelle køkkener bæredygtige, lyder det fra flere organisationer. Ikke alle politikere bakker op om ønsket.

27-05-2020 5 minutter Foodservice,   Klima,   Politik,   Bæredygtighed