Annonce

Annonce

Thailandske bønder fremviser økologiske grønsager på et lokalt marked

Det thailandske handelsministerium vil arbejde på at øge eksporten af økologiske produkter til de nordiske lande. Foto: Asian Development Bank/flickr

Asiater vil ind på det danske økologimarked

Thailand ser store eksportmuligheder i Norden og vil arbejde for at få flere af sine produkter ind på markedet i bl.a. Danmark.

Der skal flere økologiske produkter fra Thailand på de danske butikshylder, hvis det står til landets handelsministerium.

Ministeriets afdeling for international handel og markedsføring (DIPT) vil nemlig arbejde på at få de thailandske øko-produkter ind på det nordiske marked, der anses som et attraktivt marked for økologien. Det skriver The Nation Thailand.

“Såvel økologisk ris, kokosolie, urter og krydderier som næringsrig mad eller superfoods fra Thailand har allerede stor succes i Finland. Og Danmark og Sverige er blandt de største økologiske markeder i verden,” siger Banjongjit Angsusing, direktør for DIPT, til The Nation Thailand.

Sammen med ambassaderne fra de nordiske lande vil DIPT næste år afholde en række seminarer om eksport af innovative produkter og økologisk mad. DIPT vil også hjælpe thailandske virksomheder med at indgå i samarbejde med nordiske virksomheder for at kunne udvide produktionen og få hjælp til at udvikle sin egen teknologi.

Sidste år eksporterede Thailand varer - heriblandt også tøj og konventionel mad - for godt tre mia. dollars, 20 mia. kr., til de nordiske lande, der udgøres af Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige og landenes selvstyrende områder.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt tv-koncept: Spis dit kæledyr eller bliv vegetar

Et socialt eksperiment ønsker at få folk til at tænke mere over dyrets vej fra marken til middagsbordet.

17-10-2019 3 minutter DyrevelfærdForbrug

Den plantebaserede trend er godt nyt for økologien

En analyse peger på, at tendensen mod en mere plantebaseret kost er med til at drive den økologiske vækst.

17-10-2019 1 minutter ForbrugUdlandDetailhandel

De unge hiver gerne flere penge op af lommen, hvis varen er økologisk

De yngre forbrugeres bevidsthed om miljøudfordringer kan være godt for økologiens fremtid, lyder det fra en analytiker.

17-10-2019 3 minutter ForbrugDetailhandelUdland