Annonce

Annonce

Henrik Bovbjerg klapper so på græsmark

Henrik Bovbjerg glæder sig både over kåringen som Årets Frontløber, og at vi i dag har råd til at give dyrene bedre dyrevelfærd. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Bovbjerg Økologi er kåret som Årets Frontløber 2020

Med kåringen af Henrik Bovbjerg som Årets Frontløber ønsker Dyrenes Beskyttelse at fremhæver Henrik Bovbjergs unikke arbejde med at fremavle grise, der er bedre egnet til økologisk produktion.

Bovbjerg Økologi er Danmarks første økologiske opformeringsbesætning, som arbejder på at sikre en sund og økologisk linje af grise. Henrik Bovbjerg avler økologiske søer, som andre landbrug kan indkøbe. På den måde sikrer de sundhed og økologiske principper lige fra fødslen, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Årets Frontløber gives til en person eller et projekt som går foran i kampen for bedre dyrevelfærd fra bonde til bord. Og netop bedre dyrevelfærd er essensen af Bovbjerg Økologis avlsarbejde. Avlsarbejdet gør det samtidig muligt at for andre økologer at indkøbe økologiske søer fremfor konventionelle til deres

besætning; noget der i mange år ikke har været en mulighed. Samtidig betyder det økologiske opdræt, at grisene fra dag 1 er tilvænnet økologiske forhold, og på den måde sikres bæredygtighed i hele kæden, pointerer Dyrenes Beskyttelse.

Kort om Mosegård

  • Bovbjergs økologiske gård, Mosegård, er beliggende i Give, hvor søer og deres smågrise lever under åben himmel i et terræn med både græs og skov.
  • Gården består af 185 ha agerjord og 600 søer plus ungdyr.

"Bovbjerg er en uvurderlige del af bestræbelserne på at skabe en sundere besætning af økologiske søer og de tilbyder desuden deres grise et godt liv på marken. Bovbjergs innovative og unikke arbejde for grisens velfærd er med til at sikre bæredygtighed og dyrevelfærd i hele produktionskæden", siger Britta Riis, direkte i Dyrenes Beskyttelse.

Henrik Bovbjerg er meget glad for prisen. For ham er det anerkendelse af det arbejde, som han selv anser som utrolig vigtigt.

"Vi skal behandle dyr og natur ordentligt, for det har vi har råd til. Vi har ingen undskyldning for at have dem under dårlige forhold, fordi vi selv skal overleve. Jeg synes, det er en stor del af vores rigdom, at vi har råd til at give dyrene god dyrevelfærd," siger Henrik Bovbjerg.

Flere artikler fra samme sektion

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima

Banebrydende studie: Verdens brug af kemikalier presser kloden langt over dens grænse

I 2009 definerede forskere ni planetære grænser, som er afgørende for klodens stabilitet. En af dem går på brugen af kemikalier, men intet studie har kortlagt, hvor meget de belaster kloden. Før nu.

18-01-2022 6 minutter Forskning,   Bæredygtighed,   Pesticider,   Recirkulering