Annonce

Annonce

Henrik Bovbjerg klapper so på græsmark

Henrik Bovbjerg glæder sig både over kåringen som Årets Frontløber, og at vi i dag har råd til at give dyrene bedre dyrevelfærd. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Bovbjerg Økologi er kåret som Årets Frontløber 2020

Med kåringen af Henrik Bovbjerg som Årets Frontløber ønsker Dyrenes Beskyttelse at fremhæver Henrik Bovbjergs unikke arbejde med at fremavle grise, der er bedre egnet til økologisk produktion.

Bovbjerg Økologi er Danmarks første økologiske opformeringsbesætning, som arbejder på at sikre en sund og økologisk linje af grise. Henrik Bovbjerg avler økologiske søer, som andre landbrug kan indkøbe. På den måde sikrer de sundhed og økologiske principper lige fra fødslen, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Årets Frontløber gives til en person eller et projekt som går foran i kampen for bedre dyrevelfærd fra bonde til bord. Og netop bedre dyrevelfærd er essensen af Bovbjerg Økologis avlsarbejde. Avlsarbejdet gør det samtidig muligt at for andre økologer at indkøbe økologiske søer fremfor konventionelle til deres

besætning; noget der i mange år ikke har været en mulighed. Samtidig betyder det økologiske opdræt, at grisene fra dag 1 er tilvænnet økologiske forhold, og på den måde sikres bæredygtighed i hele kæden, pointerer Dyrenes Beskyttelse.

Kort om Mosegård

  • Bovbjergs økologiske gård, Mosegård, er beliggende i Give, hvor søer og deres smågrise lever under åben himmel i et terræn med både græs og skov.
  • Gården består af 185 ha agerjord og 600 søer plus ungdyr.

"Bovbjerg er en uvurderlige del af bestræbelserne på at skabe en sundere besætning af økologiske søer og de tilbyder desuden deres grise et godt liv på marken. Bovbjergs innovative og unikke arbejde for grisens velfærd er med til at sikre bæredygtighed og dyrevelfærd i hele produktionskæden", siger Britta Riis, direkte i Dyrenes Beskyttelse.

Henrik Bovbjerg er meget glad for prisen. For ham er det anerkendelse af det arbejde, som han selv anser som utrolig vigtigt.

"Vi skal behandle dyr og natur ordentligt, for det har vi har råd til. Vi har ingen undskyldning for at have dem under dårlige forhold, fordi vi selv skal overleve. Jeg synes, det er en stor del af vores rigdom, at vi har råd til at give dyrene god dyrevelfærd," siger Henrik Bovbjerg.

Flere artikler fra samme sektion

Dansk hotelkæde er med i den første bølge af økologiske spisemærker i Tyskland

Der var fint besøg hos Guldsmeden Hotels i Berlin, som tirsdag som det første hotel fik overrakt Tysklands nye økologiske spisemærke i guld, som tyskerne har indført efter dansk forbillede for at sætte skub i omlægningen til økologi.

14-03-2024 5 minutter Det Økologiske Spisemærke,   Udland,   Eksport

DM for kokke og tjenere prioriterer økologi

Der er masser af økologi i gryderne, når Foodexpo i næste uge lægger lokaler til fagkonkurrencerne Årets Kok og Årets Tjener, som i år får tildelt det lejlighedsvise Økologiske Spisemærke i sølv.

13-03-2024 3 minutter Events,   Foodservice

Pristjek: Priserne på økologisk frugt og grønt er de højeste siden 2017

Samtlige supermarkeder i Forbrugerrådet Tænks årlige pristjek har hævet priserne på økologisk frugt og grønt, og kunderne skal i gennemsnit betale 30 pct. mere end i 2021.

13-03-2024 2 minutter Frugt, bær, grønt