Annonce

Annonce

Et oversigtsbillede af et udenlandsk supermarked

Salget af økologiske fødevarer i Storbritannien steg med 6,1 pct. fra maj 2019 til maj 2020. Foto: Paul Townsend/flickr/CC-BY-SA-2.0

Briternes køb af økologi steg markant under coronaen

Forbruget af økologiske fødevarer i foråret øger forventningen til årets samlede salg af økologi i Storbritannien.

Salget af økologiske fødevarer steg markant under corona-nedlukningen i foråret.

Nye tal fra Nielsen viser ifølge The Guardian, at salget af økologiske fødevarer steg med 6,1 pct. fra maj 2019 til maj 2020 - næsten dobbelt så meget som væksten i konventionelle fødevarer. Det er samtidig den højeste vækstrate siden december 2016.

Ser man mere isoleret på tiden under nedlukningen, steg salget med 18,7 pct. i den 12-ugers periode, der sluttede ved udgangen af maj. I samme periode steg salget af konventionelle fødevarer med 14,2 pct.

De nye tal viser, at økologisalget er på vej til at nå 2,6 mia. pund i 2020, hvilket er 100 mio. pund højere end tidligere antaget.

Jade Duffin, der bor nær Hosforth og betegner sin husstandsindkomst som lav til mellem, fortæller til The Telegraph, at hun begyndte at handle mere hos de små lokale grønthandlere og slagtere, fordi det med corona-nedlukningen blev sværere at få handlet i de store supermarkeder. Dermed øgede familien sit forbrug af økologi.

"Den øgede kvalitet (af maden, red.) var med det samme tydelig," siger hun til The Telegraph og tilføjer, at hun forventer, at familiens økologiforbrug er kommet for at blive.

Det er især økologiske bananer, kyllinger, æg og vin, som har set en høj vækstrate.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning