Annonce

Annonce

Annonce

Bylandbrug Rybners Tekniske skole i Esbjerg

Åbningen af et bylkandbrug giver elerverne på Rybners Tekniske skole i Esbjerg langt bedre muligheder for at følge råvarernes vej fra muld til mad. Foto: Rybners Tekniske skole i Esbjerg

Bylandbrug giver uddannelsen et løft

Esbjergs borgermester Jesper Frost Rasmussen indviede i dag et 800 kvm. stort økologisk bylandbrug på Rybners Tekniske skole i Esbjerg.

Nyt navn, nyt koncept og et nyetableret økologisk bylandbrug. På Rybners Restaurant- og Kokkeskole er fokus rettet på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi. Det markerede Esbjergs borgermester Jesper Frost Rasmussen i dag ved at klippe den røde snor og indvie et 800 kvm. stort økologisk bylandbrug.

Bylandbruget fungerer som en have til læring, hvor kommende bagere, ernæringsassistenter, gastronomer og tjenere får indblik i råvarernes vej fra muld til mad.

“Det er et nyt og spændende tiltag, som giver eleverne en unik mulighed for at komme tæt på råvarerne og i bogstavelig forstand: få jord under neglende,” siger Jesper Frost Rasmussen, borgermester i Esbjerg Kommune. 

Haven giver undervisningen et fagligt løft

Bylandbruget på Rybners Restaurant- og Kokkeskole i Esbjerg er det første af sin slags i Jylland, hvor elever kan følge maden fra jord til bord. Det eneste andet bylandbrug til uddannelsesbrug findes på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Ifølge Jesper Frost Rasmussen bidrager bylandbruget med et fagligt løft til undervisningen, som styrker eleverne, når de i løbet af deres uddannelse skal ud og prøve kræfter med den virkelige verden.

“For praktikstederne må det være en gevinst at eleverne har en god føling med råvarerne og ved hvor de kommer fra. For på den måde ligner uddannelsen virkeligheden, hvor restauranterne har deres egne køkkenhaver og står indenfor kvaliteten af råvarerne,” siger Esbjergs borgermester. 

Flere artikler fra samme sektion

Øko-pionerer giver 100.000 kr til dokumentarfilm om økologiens historie

De første optagelser til en dokumentarfilm i anledning af 30-året for Ø-mærket er i hus, og nu satser producenterne på at få den sidste del af finansieringen på plads via Coop Crowdfunding.

28-05-2020 5 minutter Uddannelse,   Foodservice

Lidls økologi-salg sætter ny rekord

Lidls kunder køber ind med hjertet og lægger markant flere økologiske produkter i kurven, og discountkæden har i år haft en vækst i økologisalget på over 20 pct. Væksten er dermed mere end dobbelt så høj som dagligvarehandlens øko-vækst i 2019.

28-05-2020 4 minutter Detailhandel

Restaurationsbranchen i opråb til politikere: Grøn omstilling kræver økologi og klimakrav

Der er behov for efteruddannelse, mere økologi og klimakrav for at gøre professionelle køkkener bæredygtige, lyder det fra flere organisationer. Ikke alle politikere bakker op om ønsket.

27-05-2020 5 minutter Foodservice,   Klima,   Politik,   Bæredygtighed