Annonce

Det er stadig de økologiske grise, som vejer tungest i kødforretningen Friland, som har formået at holde skindet på næsen i et vanskeligt og meget uforudsigeligt regnskabsår. Foto: Friland

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

Da Claus Hein fire måneder inde i regnskabsåret afløste Henrik Biilmann som direktør for Friland, havde han en klar forventning om, at den kommende tid ville blive fyldt med udfordringer. Men selv om han fik ret, og der stødte flere uforudsete udfordringer til, kunne han tirsdag på selskabets årsmøde fortælle, at selskabet er kommet ud af det seneste år med skindet på næsen.

På grund af coronarestriktionerne blev årsmødet for første gang holdt over nettet, men kødforretningen har også været udfordret af usikkerheden omkring Brexit og fremmarchen af afrikansk svinepest i Tyskland.

»Dette er som bekendt kommet til udtryk i de forskellige tillæg. Særligt corona-pandemien i andet halvår satte sit præg på forretningen, da foodserviceområdet og restauranter fra den ene dag til den anden lukkede ned. En del af salget flyttede sig til detailhandlen, så selvom tillæggene blev påvirkede, er vi kommet ud på den anden side med skindet på næsen,« skriver Claus Hein i sin årsberetning.

Han hæfter sig ved, at det trods de uventede udfordringer, er lykkedes at drive forretningen i den rigtige retning og øge omsætningen på et år med færre slagtninger.

»Vi øger fortsat kendskabet til Friland i Danmark, og der er blevet iværksat mange initiativer for at øge dette yderligere i det kommende år. En af mine klare ambitioner for Friland var – og er stadig – at vi i mindre grad skal være afhængige af enkelte og specifikke markeder for at kunne udbetale et acceptabelt tillæg. Det er svært at spå om fremtiden, og derfor er det vigtigt at få så mange ben på taburetten som muligt, skriver direktøren i beretningen.

Flere artikler fra samme sektion

Holistisk afgræsning er et godt alternativt

FAGLIGT TALT: Holistisk afgræsning er godt for dyrene, lagrer kulstof, gør jorden mere frugtbar og giver biodiversitet med mange forskellige plantearter og blomster.

26-01-2021 3 minutter Fagligt talt,   Holistisk afgræsning

Konsulent: Økologer går glip af stor eksportmulighed

Kun meget få danske landmænd har fokus på det voksende marked for økologisk havre. Det er tankevækkende, at Danmark ikke har større eksport, mener økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Succesrig assurandør droppede millionhyre og blev mikrogartner

NY SERIE: I dag lever Jes Hjort-Malmberg af de grøntsager og spirer, som han dyrket på 800 m2 i forældrenes baghave, og han har ikke et sekund fortrudt, at han forlod et vellønnet, men stressende sælgerjob for at arbejde med jorden.

26-01-2021 7 minutter Grøntsagsproduktion