Annonce
Annonce
Det er stadig de økologiske grise, som vejer tungest i kødforretningen Friland, som har formået at holde skindet på næsen i et vanskeligt og meget uforudsigeligt regnskabsår. Arkivfoto: Friland
Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning
Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.
Da Claus Hein fire måneder inde i regnskabsåret afløste Henrik Biilmann som direktør for Friland, havde han en klar forventning om, at den kommende tid ville blive fyldt med udfordringer. Men selv om han fik ret, og der stødte flere uforudsete udfordringer til, kunne han tirsdag på selskabets årsmøde fortælle, at selskabet er kommet ud af det seneste år med skindet på næsen.
På grund af coronarestriktionerne blev årsmødet for første gang holdt over nettet, men kødforretningen har også været udfordret af usikkerheden omkring Brexit og fremmarchen af afrikansk svinepest i Tyskland.
»Dette er som bekendt kommet til udtryk i de forskellige tillæg. Særligt corona-pandemien i andet halvår satte sit præg på forretningen, da foodserviceområdet og restauranter fra den ene dag til den anden lukkede ned. En del af salget flyttede sig til detailhandlen, så selvom tillæggene blev påvirkede, er vi kommet ud på den anden side med skindet på næsen,« skriver Claus Hein i sin årsberetning.
Han hæfter sig ved, at det trods de uventede udfordringer, er lykkedes at drive forretningen i den rigtige retning og øge omsætningen på et år med færre slagtninger.
»Vi øger fortsat kendskabet til Friland i Danmark, og der er blevet iværksat mange initiativer for at øge dette yderligere i det kommende år. En af mine klare ambitioner for Friland var – og er stadig – at vi i mindre grad skal være afhængige af enkelte og specifikke markeder for at kunne udbetale et acceptabelt tillæg. Det er svært at spå om fremtiden, og derfor er det vigtigt at få så mange ben på taburetten som muligt, skriver direktøren i beretningen.
Flere artikler fra samme sektion
Ole Roed og Fårup Sommerland modtager Økoprisen 2024
Når Fårup Sommerland tager hul på sæsonen i næste måned, har samtlige restauranter, madboder og kiosker i det nordjyske sommerland mindst Det Økologiske Spisemærke i bronze. Den bedrift belønner Økologisk Landsforening med Øko-prisen.
Dansk hotelkæde er med i den første bølge af økologiske spisemærker i Tyskland
Der var fint besøg hos Guldsmeden Hotels i Berlin, som tirsdag som det første hotel fik overrakt Tysklands nye økologiske spisemærke i guld, som tyskerne har indført efter dansk forbillede for at sætte skub i omlægningen til økologi.
DM for kokke og tjenere prioriterer økologi
Der er masser af økologi i gryderne, når Foodexpo i næste uge lægger lokaler til fagkonkurrencerne Årets Kok og Årets Tjener, som i år får tildelt det lejlighedsvise Økologiske Spisemærke i sølv.