Annonce

Annonce

Annonce

I foråret valgte ejeren af Søgaard Saft at fyre alle ansatte og lukke produktionen, da corona fik strømmen af ordrer fra restauranter og caféer til at tørre ind, men nu er der igen gang i det sønderjyske tapperi.

Foto: Søgaard Saft

Comeback til sønderjysk saftproducent

Søgaard Saft trykkede på pauseknappen i foråret, men nu er de ansatte genansat og produktionen af økologiske drikkevarer genoptaget.

Foråret var en hård tid for landets hoteller og caféer, som blev tvunget til at lukke for at bremse spredningen af corona-smitte, og en stor del af regningen for cornakrisen endte dermed hos en stribe af horeca-branchens leverandører.

En af dem var Tønder-virksomheden Søgaard Saft, hvis ejer Martin Castro Fuhlendorff efter kun et års drift valgte helt at stoppe produktionen af økologiske drikkevarer. Allerede inden regeringen kom på banen med diverse hjælpepakker, havde han fyret de fem ansatte og sat produktionen af saft på pause.

Men ved en fejl fremstod det i den lokale pressedækning, som om selskabet var lukket.

"Mange af vores kunder troede, at vi var gået konkurs, men vi fortsatte med minimal drift uden at producere noget," siger Martin Castro Fuhlendorff, som i løbet af de seneste uger har genansat nogle af de tidligere ansatte, og efter en ihærdig indsats på landevejen er kunderne nu på vej tilbage.

Set i det lys ærgrer det i den grad Martin Castro Fuhlendorff, at der nu igen er blevet lukket delvist ned for caféer og restauranter, som i øjeblikket skal lukke kl. 22.

"Det krævede en del benarbejde at forklare kunderne, at vi i foråret bare havde trykket på pauseknappen," siger Martin Castro Fuhlendorff, som trods corona ser meget optimistisk på fremtiden:

"Lige nu oplever jeg faktisk, at vi har mere travlt end før corona," siger han.

Flere artikler fra samme sektion

EU: Sagen er bøf – også når den er vegetarisk

Ifølge et flertal i EU-Parlamentet skal ord som burger og pølse ikke være forbeholdt kødprodukter.

23-10-2020 3 minutter Plantebaserede fødevarer,   EU

Fresh.Land får bæredygtighedspris

I forbindelse med den danske udgave af 'Green Impact Week' som slutter fredag, har Fresh.Land fået bæredygtighedsprisen i kategorien 'Fødevarer og Landbrug'.

23-10-2020 2 minutter Bæredygtighed,   Frugt bær & grønt

Tilskudsordning giver rødt kort til grønne fisk

Både Dansk Akvakultur og Økologisk Landsforening kritiserer ny tilskudsordning til den hjemlige fiskeproduktion, som er målrettet store intensive produktionsanlæg og ikke levner plads til økologien.

23-10-2020 7 minutter Tilskud