Annonce

Annonce

Annonce

Coop og Thise Mejeri har gennem mange år satset målrettet på økologi, og for andet år i træk ligger de begge i toppen af listen over de mest bæredygtige brands i Danmark. Arkivfoto: Jakob Brandt

Coop og Thise forsvarer grøn dukserolle

Coop og Thise Mejeri forsvarer deres position som henholdsvis landets mest bæredygtige dagligvarekæde og fødevareproducent.

Europas største undersøgelse af bæredygtighed og varemærker, Sustainable Brand Index, som i år offentliggøres for 8. gang, viser, at danske forbrugere for tredje år i træk bedømmer Coop til at være det mest bæredygtige brand i Danmark.

På top 10 over de mest bæredygtige virksomheder finder man blandt andre også Rema 1000 (nr. 2), Coops største kæde, SuperBrugsen (nr. 10), og Thise Mejeri, der udelukkende leverer mælk til Coops butikker.

Ikke færre end 224 brands deltog i den danske undersøgelse, og for andet år i træk kan Thise Mejeri smykke sig med kåringen som landets mest bæredygtige fødevareproducent foran Urtekram. 

Ifølge Coop er årsagen til, at de danske forbrugere bedømmer Coop til at være mest bæredygtig, først og fremmest dagligvarekoncernens langsigtede arbejde for at fremme økologi. Men også en ihærdig, målrettet indsats mod farlig kemi – og senest ønsket om at stoppe trykte tilbudsaviser.

Danmark mest bæredygtige varemærker 2020

 1. Coop Danmark
  
 2. Rema 1000
  
 3. Lego
  
 4. Thise
  
 5. Urtekram
  
 6. Tesla
  
 7. Ørsted
  
 8. Ikea
  
 9. SuperBrugsen
  
 10. Arla Kilde: Sustainable Brand Index

”Midt i en vanskelig tid, glæder vi os over, at den langsigtede og højt prioriterede indsats af seriøst arbejde med ansvarlighed også bliver anerkendt af forbrugerne. Det opmuntrer til at fortsætte arbejdet, også når vi er kommet ud på den anden side af den aktuelle krise,” siger CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese, i en pressemeddelelse.

Erik Elvingsson Hedén, grundlægger af Sustainable Brand Index, er ikke overrasket over forbrugernes valg:

”Coop med mad- og måltidsaktivisten Peter Høgsted ved roret er et varemærke, som konstant viser lederskab. Det er ekstra vigtigt i tider som disse, hvor samfundet kæmper mod corona-virus og andre udfordringer inden for rammen af de globale bæredygtighedsmål,” siger han.

I Thise er der brede smil over, at mejeriet fastholder den grønne dukserolle blandt de danske fødevareproducenter:

"Det er en særlig ære at blive tildelt hæder fra de mennesker, som hver dag tager vores produkter ned fra hylderne, forklarer Poul Pedersen, direktør på Thise Mejeri, i en pressemeddelelse.

Målrettet arbejde med klimahandlingsplaner, grøn emballage og energioptimering er blandt de konkrete tiltag, som har givet Salling-mejeriet en skarp bæredygtig profil.

Vi har ikke en trylleformular, når det handler om bæredygtighed. Udgangspunktet er vores værdier - økologi, kampgejst og ordentlighed. De sætter rammen for, hvorledes vi gerne vil og skal arbejde, samt hvilke værdier, vi mener, der kendetegner os, og som vi meget gerne vil forbindes med. Ordentlighed er det ord, som vi i Thise forbinder mest med bæredygtighed og samfundsansvar, siger Poul Pedersen.

Flere artikler fra samme sektion

Kyllinger har bedre af at komme til verden i en stald end et rugeri

Traditionelt klækkes slagtekyllinger på et rugeri, før de transporteres til en stald, men en ny undersøgelse viser, at det vil være markant bedre for deres velfærd, hvis de klækkes i en stald.

30-11-2020 3 minutter Dyrevelfærd,   Æg og fjerkræ

Hos Food by Coor er det ikke nok, at kødet er økologisk

Kantineoperatøren Food by Coor serverer kun økologisk kød fra grise og køer, som er velfærdsslagtet på det landbrug, hvor de er opvokset

26-11-2020 5 minutter Foodservice,   Dyrevelfærd

Øko-landmand låner gerne sin traktor ud til dem, der lige har brug for den

Folk er velkomne til at låne Torben Langers traktor, når han ikke selv bruger den. Han er med i en lokal delecentral, hvor det handler om at eje mindre og skabe sociale relationer.

26-11-2020 2 minutter Bæredygtighed