Annonce

Annonce

Økologisk frugt og grønt ligger på hylderne i et supermarked

Der kommer mere og mere udenlandsk frugt og grønt på de økologiske hylder i de danske dagligvarekæder, men den igangværende omlægning vil formentlig kunne fortrænge en del af de udenlandske varer i de kommende år. Arkivfoto: Morten Telling

Coops Øktober-salg satte rekord

Fokus på lave priser var med til at øge økologisalget i Coops kæder.

Salget af økologi fortsætter med at vokse i Coops kæder. Sidste år satte Coop og Danmarks Naturfredningsforening økologien på spidsen og omdøbte oktober til Øktober.


Kampagnen resulterede i en salgsfremgang på 22 procent og Coops hidtil største omsætning af økologiske varer. En omsætning, der også efter kampagnens afslutning forblev markant højere end året forinden, og derfor lancerede Coop også i år en Øktober-offensiv. Den gav et mersalg på fem pct. i forhold til oktober sidste år i de ca. 700 butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og Coop.dk MAD, som deltog i kampagnen. Et resultat, som CSR-chef Thomas Roland betragter som meget tilfredsstillende.

Sidste år var kampagnen hjulpet godt på vej af stor medieomtale, i kølvandet på, at Coops medlemsblad Samvirke lavede en omdiskuteret artikelserie om pesticidrester i fødevarer samt en intern konkurrence om økologisalget i de enkelte butikker.


"I år har vores primære fokus været at sætte priserne ned og vise det store sortiment. Salget i Øktober viser, at kunderne kvitterer positivt, når vi fjerner nogle af de barrierer, der kan være for at vælge økologi. Så vi betragter helt klart kampagnen som en succes," siger Thomas Roland.

De klassiske købmandsdyder 

Efter hans vurdering er det tankevækkende, at salget først for alvor begyndte at rykke i sidste halvdel af oktober, da Coop satte fokus på lave priser. 

"For mig viser det, at forbrugerne er godt oplyste om, hvilke værdier der ligger bag økologien, og at det er de klassiske købmandsdyder, der får kunderne til at købe mere økologi. Jeg tror ikke på, at vi kan informere os til mere salg. Det betyder, at vi fremover skal behandle økologiske varer som alle mulige andre varer, og når vi laver økologikampagner, bliver vi ved de klassiske købmandsdyder. Det handler om at iscenesætte gode tilbud og fortælle kunderne, at priserne på økologi er blevet tilgængelige for alle," siger Thomas Roland. 

Coop fastholder af samme grund de lave priser efter kampagnen, og CSR-chefen oplyser, at Coop i de kommende år fortsætter et højt aktivitetsniveau for økologien, hvor målet er at nå en andel af det samlede dagligvaresalg på 16 procent i 2020. I dag er det 13 procent. I 2014 var det otte procent.

Tilfreds partner 

Danmarks Naturfredningsforening er meget tilfreds med samarbejdet med Coop, og at det endnu engang har skubbet på den økologiske udvikling. 

"Vi er glade for, at vi igen i år har fået øko-salget til at stige. For hver eneste gang, en forbruger vælger en dansk økologisk vare, undgår grundvandet og naturen mødet med sprøjtegift," siger foreningens præsident, Maria Reumert Gjerding, i en pressemeddelelse fra Coop.

Flere artikler fra samme sektion

Bælgfrugternes utopia ligger i Holstebro

På Cafe Utopia i Holstebro æder bælgfrugterne sig mere og mere ind på menukortet og ind i dagligdagen for de 30 ansatte, hvoraf de fleste er psykisk sårbare. Her balancerer kokken og ildsjælen Mette Nygaard Nielsen med udviklingen af sunde og klimavenlige retter tilberedt helt fra bunden, som også de sårbare medarbejdere kan håndtere. Og bælgfrugterne kan faktisk hjælpe til at give enkle og overskuelige anretninger.

28-03-2024 8 minutter

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise