Annonce

Annonce

Både mel og bananer var i 2020 med til at løfte Coop-kædernes salg forbi en ny milepæl

Coops sælger økologi for fire milliarder kr.

Især to vare var med til at løfte salget af økologiske varer i Coops godt 1000 butikker til nye rekordhøjder i 2020

Økologisalget hos Coop stormer frem. Kunderne hos Coop-kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta, Irma og Coop365 samt på onlinebutikken, Coop.dk MAD købte sidste år økologi for 17 pct. mere end året før, og salget passerede derfor for første gang fire milliarder kr.

Det oplyser dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

Størst fremgang har der været i Dagli´Brugsen og Fakta, mens den nye kæde af lavprissupermarkeder Coop365 fra starten fået en af de højeste økoandele, og overgås kun af Irma og Coop.dk,

Coop offentliggjorde for kort tid siden et rekordregnskab, og det ser ud til at økologien har bidraget markant til den positive udvikling. Det er især er to varegrupper, som gik frem i 2020. Mel, som i forvejen har en høj økologi-andel, er vokset med 33 procent fra 2019 til 2020. Den anden gruppe er frugt, hvor salget er steget med 36 procent – en udvikling som ikke mindst skyldes, at hele Coop fra 1. januar 2020 gik over til udelukkende at sælge økologiske bananer.

”Udviklingen er uden tvivl forstærket af Corona, hvor flere har haft tid til at bage og lave mad fra bunden. Men det viser også, at der fortsat er stort potentiale, hvis vi formår at få udviklet flere nye økologiske produkter,” siger CSR-chef i Coop, Thomas Roland.

Coops målsætning er, at økologisalget skal vokse yderligere 60 procent fra 2020 til 2025, hvor det dermed vil være tæt på 6,5 mia. kr.

Flere artikler fra samme sektion

Arla hæver sine klimaambitioner

Arla fordobler klimamålsætningen på to af tre områder for at leve op til de videnskabelige anbefalinger, der viser, hvordan man kan opfylde Paris-aftalen.

18-01-2022 4 minutter Klima,   Mejeri

Fremtidsforsker aner forbrugsfestens endeligt: »Behøver man virkelig at kunne vælge mellem 25 forskellige slags flåede tomater?«

En fremtidsforsker ser klare tegn på, at forbrugsfesten er ved at være ovre for en stor del af befolkningen; mange vil leve mere bæredygtigt. En professor savner dog konkrete beviser på, at det går den vej - men hun håber det.

18-01-2022 14 minutter Bæredygtighed,   Forbrug

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

17-01-2022 5 minutter Eksport