Annonce

Annonce

Annonce

Søgaard Saft satsede primært på salg til restaurationsbranchen, og da ejeren også driver et hotel i Tønder-området bliver han dobbelt udfordret af corona-krisen.

Corona sætter prop i økologisk saftproduktion i Sønderjylland

Corona-krisen har drænet kassen i Søgaard Saft i Tønder, og nu har den lille saftproducent fyret de ansatte efter kun 10 måneders drift.

Efter mindre end et års drift har den lille virksomhed Søgaard Saft i Tønder stoppet tappemaskinen, og fyret de fem ansatte, da corona-krisen har sat en effektiv prop i ordretilgangen.

“Vi har ikke fået en eneste ordre, siden landet blev lukket ned, så jeg har valgt at opsige vores fem ansatte,” siger Martin Fuhlendorff, der er eneejer og direktør for den sønderjyske saftvirksomhed, som lider under, at stort set alle kunder kommer fra en restaurantbranche, som i øjeblikket er lukket ned for at undgå at sprede corona-smitten.

Ud over Søgaard Saft driver Martin Fuhlendorff også Hotel Ballumhus, som fortsat har gæster. De kommer i øjeblikket til området ved Vadehavet for at opleve naturfænomenet sort sol, og det var for ikke at belaste hotellets økonomi, at han valgte at lukke Søgaard Saft.

“For at holde liv i saftproduktionen, havde jeg overført penge fra hotellet, men nu er kassen helt drænet, så det var nødvendigt at lukke ned for saftproduktionen,” siger Martin Fuhlendorff.

Han vil dog ikke afvise, at Søgård Saft kan genåbne på den anden side af corona-krisen, da der hverken er tale om en konkurs eller betalingsstandsning, og ejeren ser flere muligheder for selskabet, men i den nuværende situation er det en kæmpe udfordring, at hele konceptet var lagt an på udelukkende at producere til restaurantbranchen.

“Jeg startede netop produktionen, fordi jeg så et behov for en saftserie, som er målrettet restauranterne og som ikke findes på hylderne i dagligvarehandlen,” siger Martin Fuhlendorff.

Virksomheden leverede derfor stort set hele sin produktion til de restauranter, som har været lukket ned de seneste snart tre uger, og han  oplyser, at der er behov for ny kapital, hvis der igen skal gang i tappemaskinerne i Tønder.

“Så vi leder efter investorer eller helt nye salgskanaler,” siger Martin Fuhlendorff, som pointerer, at der ikke er gæld i produktionsudstyret, så en model kunne også være at sælge maskinparken og få produceret saften ude i byen, hvis der bliver tale om en genåbning.

Flere artikler fra samme sektion

Øko-pionerer giver 100.000 kr til dokumentarfilm om økologiens historie

De første optagelser til en dokumentarfilm i anledning af 30-året for Ø-mærket er i hus, og nu satser producenterne på at få den sidste del af finansieringen på plads via Coop Crowdfunding.

28-05-2020 5 minutter Corona

Lidls økologi-salg sætter ny rekord

Lidls kunder køber ind med hjertet og lægger markant flere økologiske produkter i kurven, og discountkæden har i år haft en vækst i økologisalget på over 20 pct. Væksten er dermed mere end dobbelt så høj som dagligvarehandlens øko-vækst i 2019.

28-05-2020 4 minutter Detailhandel

Restaurationsbranchen i opråb til politikere: Grøn omstilling kræver økologi og klimakrav

Der er behov for efteruddannelse, mere økologi og klimakrav for at gøre professionelle køkkener bæredygtige, lyder det fra flere organisationer. Ikke alle politikere bakker op om ønsket.

27-05-2020 5 minutter Foodservice,   Klima,   Politik,   Bæredygtighed