Annonce

Annonce

Ulrich Kern-Hansen står ved sin maskine

Ulrich Kern-Hansens plantebaserede virksomhed er blevet ramt af corona-pandemien. Han forventer dog, at salget vil tage fart i sensommeren. Arkivfoto: Jakob Brandt

Coronaen har ramt Hanegal-stifteres planteeventyr

Udviklingen er ikke gået helt som ventet for Organic Plant Protein, da eksporten er blevet ramt af corona-pandemien.

Ulrich Kern-Hansen, der med sin kone Fie Graugaard har stiftet virksomheden Organic Plant Protein, må erkende, at tingene ikke er gået som planlagt.

Efter 25 år i spidsen for Hanegal besluttede de sig for at prøve kræfter med økologiske plantebaserede køderstatninger og ingredienser, og i februar gik produktionen så i gang. Eksporten blev dog bremset af corona-pandemien. Det skriver FødevareWatch.

“Den forventede eksport, som skulle starte i marts og april, er ikke kommet i gang i det omfang, som vi forventede på grund af coronakrisen,” siger Ulrich Kern-Hansen til FødevareWatch.

Fabrikken i Hedensted har en kapacitet på 1.500 ton, og tallet skal være fordoblet i 2021, men det niveau er de p.t. langt fra. Derfor har de udskudt deres salgsbudget seks måneder frem i tiden, og Ulrich Kern-Hansen forventer, at salget vil tage fart i august-september.

Samtidig er den oprindelige plan om at investere 25 mio. kr. i fabrikken blevet ændret, så tallet er kommet op på 41 mio. kr. i alt. Det skal dog ses som et symptom på øgede ambitioner, forklarer han.

Trods de økonomiske udfordringer har han og Fie Graugaard planer om at åbne en fabrik mere og har allerede holdt de indledende møder med Hedensted Kommune om det.

I februar vandt ægteparret prisen som ‘Årets planteiværksætter’ til en prisuddeling afholdt af initiativet PlanteVækst.

Flere artikler fra samme sektion

Mere spotlight på lokale fødevarer under coronakrisen

Coronakrisen giver de kreative ideer og samarbejder så stor medvind, at produktionen og opfattelsen af lokale fødevarer har rykket sig 10-15 år, vurderer bogaktuel direktør i Nordisk Center for Lokale Fødevarer.

31-07-2020 4 minutter Lokale varer

GratisMad.dk bliver madspildskampens schweizerkniv

Etableringen af den landsdækkende portal GratisMad.dk, skal gøre det nemmere for fødevareproducenter og butikker i hele landet at donere overskudsmad til socialt udsatte borgere.

31-07-2020 2 minutter Madspild

Fresh.Land laver samarbejde med Emmerys

Begge parter ser potentiale i onlinebrødsalget via Fresh.Land, da kunderne ikke længere behøver at besøge de fysiske butikker, for at få fingre i friskbagt, økologisk bagværk

30-07-2020 4 minutter Onlinesalg,   Frugt bær & grønt,   Bageri