Annonce

Annonce

Bionadepiger på BioFach

Gæsterne på BioFach må i år kigge langt efter "Bionadepigerne", som gennem mange år har været et farverigt indslag på den årlige økologimesse i Nürnberg. Det tyske sodavandsfirma har valgt at blive hjemme for at beskytte de ansatte mod risikoen for at blive smittet med coronavirus. Arkivfoto: Jakob Brandt

Coronavirus holder mange kinesere væk fra BioFach

Frygten for coronavirus betyder, at der i år er færre kinesiske udstillere på BioFach-messen i Nürnberg end normalt, og også enkelte tyske producenter har med kort varsel meldt afbud til verdens største økologimesse.

I år må de danske udstillere spejde lidt længere efter asiatiske indkøbere på BioFach. Ifølge netudgaven af tyske Welt har mange udstillere og besøgende fra Kina har valgt at droppe deltagelsen ved BioFach i Nürnberg. De blive hjemme i år, og også enkelte tyske virksomheder har i år fravalgt messen af frygt for at udsætte de ansatte for corona-smitte.

Sodavandproducenten Bionade og mejeriet Berchtesgadener Land har således begge med kort varsel meldte afbud til verdens største økologimesse.

Begge virksomheder begrunder deres beslutning om at springe messen over med ‘den usikre situation på grund af den nye corona-virus’, oplyser Welt.

“Både af hensyn til mejeriet og de ansatte ønsker vi ikke at løbe den øgede risiko for infektion, som der er ved at deltage i den internationale messe, hvor der er mange udstillere fra Kina og Sydøstasien,” siger Bernhard Pointner, adm. direktør i Berchtesgadener Land.

Selv om mange kinesiske udstillere og økologiske købmænd i år blev hjemme fra BioFach, er der mange udstillere fra Asien, som er hjemsted for halvdelen af verdens økologiske landmænd, og har en betydelig eksport til både Europa og USA
Selv om mange kinesiske udstillere og økologiske købmænd i år blev hjemme fra BioFach, er der mange udstillere fra Asien, som er hjemsted for halvdelen af verdens økologiske landmænd, og har en betydelig eksport til både Europa og USA. PR-foto: BioFach

Som fødevareproducent mener han, at mejeriet har et særligt ansvar over for både medarbejdere, landmænd og kunder, og Bionades argumenter for afbuddet lyder stort set ens.

”Dette er en forebyggende foranstaltning. Vi ønsker at beskytte vores ansatte, ” fortæller en talsmand for Hassia Mineralquellen, som er moderselskabet bag Bionade, til Welt.

De tyske messearrangører mener dog ikke, at gæsterne og BioFachs 3800 registrerede udstillere har grund til bekymring, og oplyser, at både døre og håndtag ved messens indgangspartier løbende bliver desinficeret for at mindske risikoen for at sprede eventuel smitte, og de danske udstillere, som Økologisk Nu, har talt med, bekymrer sig ikke sønderligt om coronavirus.

Flere artikler fra samme sektion

75-årig mand tiltalt for bombetrusler mod markeder på Gram Slot

Politiet modtog sidste år trusler om, at der ville blive placeret sprængstof ved sommer- og julemarkeder på Gram Slot. En 75-årig mand er nu tiltalt for at stå bag truslerne.

06-08-2020 3 minutter Eksport,   Messer

Hanegal-familien får en ny kødglad kusine

Online-slagteren Grisogko skal i fremtiden fungere som underleverandør for Hanegal og Future Food Invest.

05-08-2020 1 minutter Virksomheder

Prognose peger på historisk fald i kødforbruget

Både forbruget og produktionen af kød ser ud til at falde i år af flere årsager.

05-08-2020 3 minutter Kødproduktion,   Forbrug,   Corona