Annonce

Gæsterne på BioFach må i år kigge langt efter "Bionadepigerne", som gennem mange år har været et farverigt indslag på den årlige økologimesse i Nürnberg. Det tyske sodavandsfirma har valgt at blive hjemme for at beskytte de ansatte mod risikoen for at blive smittet med coronavirus. Arkivfoto: Jakob Brandt

Coronavirus holder mange kinesere væk fra BioFach

Frygten for coronavirus betyder, at der i år er færre kinesiske udstillere på BioFach-messen i Nürnberg end normalt, og også enkelte tyske producenter har med kort varsel meldt afbud til verdens største økologimesse.

I år må de danske udstillere spejde lidt længere efter asiatiske indkøbere på BioFach. Ifølge netudgaven af tyske Welt har mange udstillere og besøgende fra Kina har valgt at droppe deltagelsen ved BioFach i Nürnberg. De blive hjemme i år, og også enkelte tyske virksomheder har i år fravalgt messen af frygt for at udsætte de ansatte for corona-smitte.

Sodavandproducenten Bionade og mejeriet Berchtesgadener Land har således begge med kort varsel meldte afbud til verdens største økologimesse.

Begge virksomheder begrunder deres beslutning om at springe messen over med 'den usikre situation på grund af den nye corona-virus', oplyser Welt.

"Både af hensyn til mejeriet og de ansatte ønsker vi ikke at løbe den øgede risiko for infektion, som der er ved at deltage i den internationale messe, hvor der er mange udstillere fra Kina og Sydøstasien," siger Bernhard Pointner, adm. direktør i Berchtesgadener Land.

Selv om mange kinesiske udstillere og økologiske købmænd i år blev hjemme fra BioFach, er der mange udstillere fra Asien, som er hjemsted for halvdelen af verdens økologiske landmænd, og har en betydelig eksport til både Europa og USA
Selv om mange kinesiske udstillere og økologiske købmænd i år blev hjemme fra BioFach, er der mange udstillere fra Asien, som er hjemsted for halvdelen af verdens økologiske landmænd, og har en betydelig eksport til både Europa og USA. PR-foto: BioFach

Som fødevareproducent mener han, at mejeriet har et særligt ansvar over for både medarbejdere, landmænd og kunder, og Bionades argumenter for afbuddet lyder stort set ens.

”Dette er en forebyggende foranstaltning. Vi ønsker at beskytte vores ansatte, ” fortæller en talsmand for Hassia Mineralquellen, som er moderselskabet bag Bionade, til Welt.

De tyske messearrangører mener dog ikke, at gæsterne og BioFachs 3800 registrerede udstillere har grund til bekymring, og oplyser, at både døre og håndtag ved messens indgangspartier løbende bliver desinficeret for at mindske risikoen for at sprede eventuel smitte, og de danske udstillere, som Økologisk Nu, har talt med, bekymrer sig ikke sønderligt om coronavirus.

Flere artikler fra samme sektion

Svar til Zetland: Økologien ér en bæredygtig del af løsningen

DEBAT: Når Zetlands nylige artikel om økologi lægger så stor vægt på økologiens udbytte og alene kobler klimaaftryk sammen med dette begreb om effektivitet, giver det et forsimplet billede af klimaaftrykket.

20-01-2021 9 minutter Debat,   Bæredygtighed,   Klima

Gasoline Grill gør klar til at indtage Tivoli

Når Tivoli i København til påske slår dørene op til en ny sæson, kan den gamle have byde på en ny attraktion i form af den økologiske burgerbar Gasoline Grill, som åbner kædens hidtil største restaurant.

20-01-2021 3 minutter Foodservice

I 2020 solgte Coop 20 pct. flere økologiske varer end året før

Hver syvende vare, som Coops kunder stoppede i indkøbskurven i 2020, var økologisk, og en voksende andel af dem var forarbejdede produkter.

19-01-2021 5 minutter Detailhandel