Annonce

I Dagrofa-kæderne er det ikke længere nok at have et bredt sortiment af frugt og grønt. Nu skal et strategisk samarbejde med Naturli' også sikre et skarpt sortiment af forarbejdede, plantebaserede fødevarer i koncernens butikker i hele landet. Foto: Jens Panduro

Dagrofa åbner døren for flere plantebaserede produkter

Et strategisk samarbejde med Naturli’ skal bringe Dagrofa tættere på målet om at blive landets førende leverandør af plantebaserede fødevarer.

Dagrofa har et mål om at blive den førende leverandør af plantebaserede fødevarer, og tilbyde et sortiment, der udgør et komplet alternativ til de animalske produkter, som forbrugerne kender i forvejen. For at komme tættere på det mål har Dagrofa indgået et strategisk samarbejde med Naturli’ om muligheden for at få alle virksomhedens 42 plantebaserede produkter på hylderne, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dagrofa, som ejer kæderne, Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, oplyser, at det er ambitionen at gøre de grønne fødevarer tilgængelige for alle i hele Danmark.

Samtidig giver aftalen muligheden for et stærkt samarbejde om fremtidig innovation på det plantebaserede område, oplyser Dagrofa, som begrunder den plantebaserede offensiv med, at en undersøgelse fra Vegetarisk Forening viser, at næsten hver tredje dansker har mindst én kødfri dag om ugen. For ti år siden var det kun tilfældet for 17 pct. af forbrugerne.

Dagrofas nye plantebaserede sortiment

  • Naturli’s sortiment i Dagrofas butikker kommer til at bestå af plantedrikke, plantebaseret yoghurt, kødfri produkter på køl og frost, on the go produkter samt pålæg og smørbare produkter. Desuden desserter i form af for eksempel plantebaseret is og grønne alternativer til fløde og ost til madlavning.

Ifølge  Michael Christensen, kategoridirektør i Dagrofa,Derfor er det derfor vigtigt, at koncernens nu får bedre mulighed for at tilpasse sig kundernes efterspørgsel og tilbyde et bredt udvalg af Naturli’s produkter.

"Vi vil gerne give vores kunder nogle nye innovative madoplevelser på plantebaserede fødevarer, som de ikke kender i dag. Der kommer flere og flere grønne forbrugere i vores butikker, og de skal have mulighed for at vælge imellem endnu flere lækre plantebaserede fødevarer fremover," siger Michael Christensen.

Ifølge Naturli’s CEO, Henrik Lund, er der tale om en demokratisering af muligheden for at tage del i den grønne madkultur.

"Aftalen med Dagrofa er utrolig positiv, da de plantebaserede produkter kommer ud i alle hjørner af landet, hvor de er efterspurgte. 58 pct. af danskerne vil gerne spise mindre kød, så overalt er der en stor og voksende efterspørgsel efter plantebaserede fødevarer. Forudsætningen for smagen af en grønnere fremtid er, at de grønne fødevarer er lige rundt om hjørnet, at de smager godt og kan indgå i de retter og måltider, som vi alle er vokset om med," siger Henrik Lund, som oplyser at tæt på halvdelen af Naturli's sortiment er økologisk.

Flere artikler fra samme sektion

ØL's bestyrelse om ny struktur i foreningen: »En nødvendig vej at gå«

De forskellige medlemsgrupper i Økologisk Landsforening skal sikres en mere ligelig repræsentation, lyder det fra bestyrelsen, der foreslår en ny struktur i foreningen.

26-01-2021 8 minutter Økologisk Landsforening

Holistisk afgræsning er et godt alternativt

FAGLIGT TALT: Holistisk afgræsning er godt for dyrene, lagrer kulstof, gør jorden mere frugtbar og giver biodiversitet med mange forskellige plantearter og blomster.

26-01-2021 3 minutter Fagligt talt,   Holistisk afgræsning

Konsulent: Økologer går glip af stor eksportmulighed

Kun meget få danske landmænd har fokus på det voksende marked for økologisk havre. Det er tankevækkende, at Danmark ikke har større eksport, mener økologikonsulent i Økologisk Landsforening.