Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg

Annonce

GreenF-september.png
Henrik Rendbøll demonstrerer hampprodukter fra Møllerup Brands

Henrik Rendbøll t.h. fortsætter som direktør for Møllerup Brands, som her præsenter sine hampprodukter på Comwell i Aarhus i forbindelse med Økologisk Landsforenings landsdækkende foodservicestafet i august. Foto: Jakob Brandt

Danish Agro køber jysk hampproducent

Danish Agro, der er majoritetsejer i Dava Foods, har købt 70 pct. af virksomheden Møllerup Brands, som gennem de seneste år har opbygge et større sortiment af fødevarer på basis af hampefrø.

Med grovvarekoncernen Danish Agros køb af 70 pct af aktierne i Møllerup Brands, ruster Dava Foods sig til en fremtid, hvor plantebaserede varer kommer til at fylde mere på danskernes middagsborde.

Efter købet er det Danish Agros plan at integrere den daglige drift af Møllerup Brands i Dava Foods, som hidtil primært har solgt æg og æggebaserede produkter til dagligvare- og foodservicekunder og industrien i ind- og udland.

"I den nye ejerkreds ser vi frem til i fællesskab, at udvikle Møllerup Brands yderligere. Hampefrø er et globalt vækstmarked, og vi vil fokusere på, at øge afsætning og kendskab til selskabets hampefrøprodukter. Det vil samtidig betyde, at flere landmænd forhåbentlig vil kunne lave kontraktavl på hampefrø gennem os," siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro i en pressemeddelelse.

Med handlen bliver sortimentet hos Dava Foods suppleret med en stribe plantebaserede produkter af hampefrø, og selskabets adm. direktør, Ivan Noes, ser store muligheder i samarbejdet:

”Møllerup Brands passer godt ind i vores vision, og de supplerer os med en række unikke plantebaserede produkter, der strategisk giver os nye muligheder i markedet indenfor nye kategorier," siger han i en pressemeddelelse om købet af det jyske selskab, som hidtil har haft meget fokus på økolog.

De nye ejere oplyser, at Henrik Rendbøll fortsætter som direktør for Møllerup Brands, som på seks år er vokset fra ide til en virksomhed med 8.000 kvadratmeter produktion og en håndfuld ansatte i Nors ved Thisted, og han ser frem til at blive en del af en større koncern:

"Vi har længe ledt efter en samarbejdspartner, der kunne hjælpe os med at vækste markedet for hampefrø. Vi er sikre på, at Møllerup Brands, Dava Foods og Danish Agro er det helt rigtige match," siger Henrik Rendbøll.

Selskabet har hidtil har haft meget fokus på økologi, men kom ud af 2020 med et underskud på over 9 mio. kr. Med Danish Agro i ejerkredsen er kapitalgrundlaget væsentligt forbedret, og det vil

Flere artikler fra samme sektion

Forbrugerrådet Tænk: Læg klimakrav ind i Ø-mærket

Der blev luftet frustrationer fra fødevarebranchen, da greenwashing og klimamærkning blev diskuteret på årets økologikongres. Flere mener, at klimakrav med fordel kan lægges ind i økologimærket.

26-11-2021 6 minutter Økologikongres 2021,   Forbrug,   Klima

Ministerium lancerer en vild julekalender

Miljøministeriet lancerer 1. december en julekalender med 24 fantastiske fortællinger om alt fra padder og præstebiller til Danmarks vildeste naturforvalter.

26-11-2021 3 minutter Biodiversitet

Hegnsholts høns lever af restprodukter som mask, pulp og chillisovs

Ægproducent Johanne Schimming har så gode erfaringer med at fodre sine høns med økologiske restprodukter fra fødevareindustrien, at der efter hendes vurdering bør være basis for at etablere en foderfabrik, der kan stå for produktion og distribution af foder til flere landbrug, som ønsker at være en del af den cirkulære økonomi.

26-11-2021 4 minutter Økologikongres 2021,   Æg og fjerkræ