Annonce

GreenF-september.png

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg
Henrik Rendbøll demonstrerer hampprodukter fra Møllerup Brands

Henrik Rendbøll t.h. fortsætter som direktør for Møllerup Brands, som her præsenter sine hampprodukter på Comwell i Aarhus i forbindelse med Økologisk Landsforenings landsdækkende foodservicestafet i august. Foto: Jakob Brandt

Danish Agro køber jysk hampproducent

Danish Agro, der er majoritetsejer i Dava Foods, har købt 70 pct. af virksomheden Møllerup Brands, som gennem de seneste år har opbygge et større sortiment af fødevarer på basis af hampefrø.

Med grovvarekoncernen Danish Agros køb af 70 pct af aktierne i Møllerup Brands, ruster Dava Foods sig til en fremtid, hvor plantebaserede varer kommer til at fylde mere på danskernes middagsborde.

Efter købet er det Danish Agros plan at integrere den daglige drift af Møllerup Brands i Dava Foods, som hidtil primært har solgt æg og æggebaserede produkter til dagligvare- og foodservicekunder og industrien i ind- og udland.

"I den nye ejerkreds ser vi frem til i fællesskab, at udvikle Møllerup Brands yderligere. Hampefrø er et globalt vækstmarked, og vi vil fokusere på, at øge afsætning og kendskab til selskabets hampefrøprodukter. Det vil samtidig betyde, at flere landmænd forhåbentlig vil kunne lave kontraktavl på hampefrø gennem os," siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro i en pressemeddelelse.

Med handlen bliver sortimentet hos Dava Foods suppleret med en stribe plantebaserede produkter af hampefrø, og selskabets adm. direktør, Ivan Noes, ser store muligheder i samarbejdet:

”Møllerup Brands passer godt ind i vores vision, og de supplerer os med en række unikke plantebaserede produkter, der strategisk giver os nye muligheder i markedet indenfor nye kategorier," siger han i en pressemeddelelse om købet af det jyske selskab, som hidtil har haft meget fokus på økolog.

De nye ejere oplyser, at Henrik Rendbøll fortsætter som direktør for Møllerup Brands, som på seks år er vokset fra ide til en virksomhed med 8.000 kvadratmeter produktion og en håndfuld ansatte i Nors ved Thisted, og han ser frem til at blive en del af en større koncern:

"Vi har længe ledt efter en samarbejdspartner, der kunne hjælpe os med at vækste markedet for hampefrø. Vi er sikre på, at Møllerup Brands, Dava Foods og Danish Agro er det helt rigtige match," siger Henrik Rendbøll.

Selskabet har hidtil har haft meget fokus på økologi, men kom ud af 2020 med et underskud på over 9 mio. kr. Med Danish Agro i ejerkredsen er kapitalgrundlaget væsentligt forbedret, og det vil

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg