Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg
Festivaldeltager med bakke med planteburgere og en grøn tuborg

Hovedparten af maden på Roskilde Festivalen har længe været økologisk og med lanceringen af økologisk Grøn Tuborg bliver alle øllene i fadølshanerne fra næste år økologiske, men ikke alle behøver vente så længe. Arkivfoto: Jakob Brandt

Danmarks mest solgte øl bliver økologisk

Grøn Tuborg bliver lanceret i en økologisk udgave, når arrangørerne bag Roskilde Festival torsdag inviterer til Summer Days.

Den første grønne Tuborg blev brygget i 1880 og efter 141 år kommer den nu i en økologisk udgave. Deltagerne på event-arrangementerne "Summer Days" bliver de første i Danmark, der kan nyde en økologisk Grøn Tuborg.

Sommerens lancering af den økologiske udgave af Danmarks mest solgte øl markerer samtidig, at alle fadøl på næste års Roskilde Festival bliver 100 pct. økologiske. Men allerede efter lanceringen i Roskilde bliver den nye, økologiske udgave af pilsnerklassikeren tilgængelig på flere andre oplevelsessteder i indeværende år.

"Fantastisk. Det har vi efterspurgt længe. Nu skal der økologisk øl i hanerne," siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.

Han glæder sig over, at et af de største bryggerier nu er klar med et helt festival-sortiment og han håber, at de økologiske øl vil sprede sig til fadølshanerne i messecentre, på spillesteder og ved store arrangementer over hele landet.

Roskilde Festival er i år aflyst på grund af corona, og Summer Days, der indledes torsdag den 24. juni, er Roskilde Festivals nye eventserie på festivalpladsen i Roskilde. Hen over otte sommerdage kan gæsterne opleve en længe savnet bid af den særlige atmosfære, der kendetegner Roskilde Festival i form af koncerter, street art, aktivisme og performance, og det hele kan skylles ned med en økologisk Grøn Tuborg

Roskilde Festival og Tuborg/Carlsberg Danmark har været partnere siden 1992, og i 2019 indgik de en ny aftale om et bæredygtigt partnerskab, og med lanceringen af den nye øl tager Roskilde Festival endnu et stort skridt videre på vejen mod målet om bæredygtig festival.

Vi har været gennem en omfattende økologisk omlægning af festivalens madretter og drikkevarer i de senere år. Udsigten til at kunne udskænke økologisk Grøn Tuborg på næste års festival er et kæmpe skridt fremad i vores bæredygtige udvikling.

— Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør

Ølbodernes økologiske rejse blev indledt med Tuborg Rå på festivalen i 2015. Siden fulgte premieren på den økologiske pilsner Tuborg Orange, der blev brygget eksklusivt til Roskilde Festival i 2019. Efter lanceringen af den økologiske version af Grøn Tuborg er vejen banet for, at der vil strømme økologisk øl ud af alle fadølsanlæg under næste års Roskilde Festival, og det er en udvikling, som glæder Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør:

"Vi har været gennem en omfattende økologisk omlægning af festivalens madretter og drikkevarer i de senere år. Udsigten til at kunne udskænke økologisk Grøn Tuborg på næste års festival er et kæmpe skridt fremad i vores bæredygtige udvikling. Det er samtidig også vores måde at skubbe på den økologiske bevidsthed blandt festivalgæsterne, så jeg håber, at Summer Days-gæsterne tager rigtig godt imod den nye udgave af den klassiske festivaløl."

Det samme gør Peter Haahr Nielsen, administrerende direktør i Carlsberg Danmark:

"Vi ser i stigende grad, at forbrugerne efterspørger økologi. Derfor har det været vigtigt for os at kunne tilbyde danskernes foretrukne pilsner, Grøn Tuborg, i en økologisk udgave," siger han.    

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg