Annonce
Annonce
Martin Daasbjerg er efter sit salg af andeslagteriet selv gået til Skifteretten for at få gjort boet op i selskabet Dansk Andeudvikling, DAU ApS., som inden konkursen solgte slagteriet til Dan Duck, hvor han selv sidder med ved bordet. Arkivfoto: Jakob Brandt
Dansk Andeudvikling er konkurs
Martin Daasbjerg får skifteretten til at gøre boet op efter salget af andeslagteriet på havnen i Struer til Dan Duck ApS.
Martin
Daasbjerg, der for nylig solgte andeslagteriet på havnen i Struer, har nu
indsendt en konkursbegæring vedrørende sit eget selskab Dansk Andeudvikling
ApS, som indtil handlen ejede slagteriet, som han selv har etableret.
Dansk Andeudvikling har i forbindelse med konkursen ændret navn til DAU ApS, og
det hele er helt udramatisk, fortæller Martin Daasbjerg til Dagbladet
Holstebro-Struer.
For yderligere oplysninger henviser han til sin økonomiske rådgiver René
Jørgensen, som til dagbladet oplyser, at Martin Daasbjerg er den største
kreditor, og at han således selv påtager sig tabene ved konkursen.
Daasbjerg er stadig med på holdet
Andeslagteriet blev i juni overtaget af fire investorer, som vil drive slagteriet videre under navnet Dan Duck A/S med Hardy Eskildsen fra Viborg som direktør og medejer.
Martin Daasbjerg ejer en fjerdedel af Dan Duck, og ifølge Hardy Eskildsen er det vigtigt, at slagteriets grundlægger stadig sidder med ved bordet.
"Man smider ikke guld på gaden, og Martin sidder inde med en viden, som man ikke kan læse sig til nogen steder," uddyber han over for økologisk.nu.
Kurator forventer ikke kø ved boet
Skifteretten i Holstebro har udpeget advokat Jan Bruun Jørgensen fra
advokatfirmaet Andersen Partners i Kolding som kurator.
- Banken var med i overdragelsen, og jeg har ikke nogen særlig mistanke om, at
der skulle stå en lang kø af kreditorer klar til at melde sig med et krav mod
selskabet. Men som kurator er det min opgave at få handlen udsat for en
syretest, siger han til Dagbladet Holstebro-Struer.
Flere artikler fra samme sektion
Bælgfrugternes utopia ligger i Holstebro
På Cafe Utopia i Holstebro æder bælgfrugterne sig mere og mere ind på menukortet og ind i dagligdagen for de 30 ansatte, hvoraf de fleste er psykisk sårbare. Her balancerer kokken og ildsjælen Mette Nygaard Nielsen med udviklingen af sunde og klimavenlige retter tilberedt helt fra bunden, som også de sårbare medarbejdere kan håndtere. Og bælgfrugterne kan faktisk hjælpe til at give enkle og overskuelige anretninger.
Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet
Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.
Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret
Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.