Annonce

GreenF-september.png

Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg
Planteslagterne taler med gæster på den danske stand

Birkestammer er med til at give den danske stand et nordisk look. Her er Planteslagterne fra København i færd med salgstalen om behovet for at skifte kødet ud med plantebaserede og mere klimavenlige alternativer. Foto: Malene Aaris

Danske øko-delikatesser indtager messe-scenen i London

Syv ud af de otte danske udstillere på Speciality & Fine Food Fair i London er økologiske producenter, og de repræsenterer over 40 års ubrudt fokus på bæredygtig produktion af kvalitetsfødevarer i Danmark.

Efter en lang og ufrivillig corona-pause, hvor de danske fødevareproducenter har været tvunget til at sætte eksportarbejdet mere eller mindre på standby, er det nu endelig igen er blevet muligt at deltage i de store internationale fødevaremesser.

Det udnytter Danmarks økologiske producenter, og ikke færre end syv ud af de otte danske udstillere på Speciality & Fine Food Fair i London er økologiske.

Udstillerne tæller både nogle af økologiens garvede pionerer samt spritnye madentusiaster, som er i færd med at tage de første forsigtige skridt ud på eksportmarkedet.

Mix af garvede øko-pionerer og grønne startups

Udstillerne på standen tæller bl.a. familien Rømer, som er blandt nogle af økologiens mest erfarne kræfter med en produktionshistorie, der går tilbage til 1977 og mange års erfaring med eksport.

Rømer-familien har ikke mindre end tre virksomheder med på messen. Det drejer sig om snack- og chokoladeproducenten Mols Organic, butikskonceptet Rømer Produkt og familiens nye satsning i form af Rømer Vegan, der producerer en lang række plantebaserede, økologiske færdigvarer til det voksende veganske publikum.

Blandt de nyeste tilkomne producenter på den økologiske bane er virksomheden Agrain, som genanvender mask fra produktion af øl og whisky, som bliver omsat til en lang række protein- og fiberrige produkter som mel, snacks, granola og kiks i flere smagsvarianter.

Bæredygtighed spiller en stor rolle

Med de grønne profiler på standen matcher de danske virksomheder forbrugernes voksende krav om bæredygtige varer – også når det gælder specialiteter, vurderer Malene Aaris fra eksportnetværket Bio Aus Dänemark, som står for den danske stand sammen med Erhvervshus Sydjylland og Danish Trade Council.

”Messen har ikke som sådan et bæredygtighedsfokus, men vi kan se, at bæredygtigheden spiller en virkelig stor rolle på messen, både i form af den store portefølje af produkter, der indtænker det grønne aspekt, men også i indretningen af en særlig ’Sustainability Zone,’ hvor messestandene opbygges af naturlige eller genanvendelige materialer, så standene ikke producerer uanvendeligt affald,” siger Malene Aaris.

De øvrige udstillere på den danske stand er: Planteslagterne, Northern Greens, Selected Gourmet Group og The Organic Crave.

Flere af de danske udstillere er også med, når Organic Denmark senere på året etablerer stande på private label-messen PLMA i Amsterdam og Nordic Organic Food Fair i Malmø.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg