Annonce

Annonce

Det voksende salg af økologiske oste og andre mejervarer harmonerer godt med væksten i invejningen af økologisk mælk, som ifølge Ejvind Pedersen fra Landbrug & Fødevarer har kurs mod rekordhøje 750 mio. kg i indeværende år.

Danskerne har fået smag for økologisk ost

Salget af økologisk ost voksede i 2020 med 70 mio. kr., og generelt klarede de økologiske mejeriprodukter sig fint igennem de første cornanedlukninger, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Samlet kunne de økologiske mejerivarer notere et lille plus i omsætningen i 2020. Trods en markant tilbagegang i salget til foodservice steg det samlede salg af økologiske mejeriprodukter i 2020 med 1 pct. til 3,9 mia. kr. Ifølge Mejeri.dk skydes væksten, at de mange hjemsendte borgere lagde rigtig mange økologiske mejeriprodukter i indkøbsvognen i 2020, hvilket fik salget i detailhandlen til at stige med 170 mio. kr.

Til sammenligning viser nye tal fra Danmarks Statistik, at salget af økologiske mejeriprodukter til foodservice i 2020 faldt med 18 pct. eller 135 mio. kr., da hoteller, restauranter og kantiner måtte holde coronalukket i lange perioder. Men da det samlede salg i detailhandlen steg til 3,28 mia. kr. i forhold til året før, blev nettoresultatet et plus på 35 mio. kr.

Der var fremgang for stort set alle produktgrupper, men især økologisk ost gjorde sig bemærket med en fremgang på 70 mio. kr. til i alt 576 mio. kr.

"At salget i detailhandlen kunne øges så meget, skyldes først og fremmest, at mejerierne var både gode og hurtige til at omstille deres produktion til mindre foodservice og flere detailprodukter,” siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarers økologiafdeling Ejvind Pedersen til Mejeri.dk.

Han forventer desuden, at salget til foodservicesektoren sidst på året vil være tilbage på niveauet fra før corona ramte Danmark, og råvarer er der formentlig nok af.

I årets første syv måneder blev der indvejet 446 mio. kg økologisk mælk, svarende til en stigning på 4 pct. i forhold til samme periode året før.

”Det indikerer, at der i hele 2021 vil blive indvejet godt 750 mio. kg øko-mælk, hvilket vil være ny rekord,” siger Ejvind Pedersen.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer