Annonce

Mange nye veganske produkter på markedet er økologiske. Foto: Økologisk Landsforening

Den plantebaserede trend er godt nyt for økologien

En analyse peger på, at tendensen mod en mere plantebaseret kost er med til at drive den økologiske vækst.

Forbrugernes tiltagende hang til en mere plantebaseret kost og mindre kød er med til at drive den økologiske vækst. Det vurderer bureauet Mintel på baggrund af en ny forbrugeranalyse, skriver foodnavigator.com.

Ifølge Mintel er der nemlig en sammenhæng mellem den plantebaserede trend og økologiens vækst, idet en lang række veganske og vegetariske produkter er økologiske.

Katya Witham, der er analytiker inden for det globale mad- og drikkeforbrug hos Mintel, siger til foodnavigator, at den plantebaserede tilgang er en af de "hotteste trends" i fødevarebranchen lige nu: 

"Så det virker naturligt, at økologiske producenter kobler de to ting sammen," siger hun og tilføjer, at deres undersøgelser viser, at næsten halvdelen af de veganske mad- og drikkeprodukter lanceret inden for de seneste 12 måneder, er certificeret som økologiske.

Undersøgelser fra både 2010 og 2017 har da også vist, at veganske og vegetariske forbrugere er langt mere tilbøjelige til at købe økologiske varer end øvrige forbrugere.

Flere artikler fra samme sektion

Økologi er udfordret af, at landbrugets rammer er skabt af og til det konventionelle landbrug

POLITISK KLUMME: Økologi er en vigtig del af løsningen på et bæredygtigt fødevaresystem, men det må ikke underkendes, hvor stor en hæmsko det er, at den skal vokse sig ud af nogle rammer, der er skabt af og til det konventionelle landbrug.

22-01-2021 7 minutter Klumme,   Politik

En tredjedel af danskerne siger, at de spiser mindre kød

En stor del af danskerne angiver miljø- og klimahensyn som årsag til, at de spiser mindre kød, viser en ny undersøgelse. Den kan dog ikke konkludere, om kødforbruget rent faktisk ér faldet.

21-01-2021 6 minutter Forbrug,   Klima,   Mere grønt mindre kød

Svar til Zetland: Økologien ér en bæredygtig del af løsningen

DEBAT: Når Zetlands nylige artikel om økologi lægger så stor vægt på økologiens udbytte og alene kobler klimaaftryk sammen med dette begreb om effektivitet, giver det et forsimplet billede af klimaaftrykket.

20-01-2021 9 minutter Debat,   Bæredygtighed,   Klima