Annonce

Annonce

En kvinde handler i frugt- og grøntafdelingen

Mange nye veganske produkter på markedet er økologiske. Foto: Økologisk Landsforening

Den plantebaserede trend er godt nyt for økologien

En analyse peger på, at tendensen mod en mere plantebaseret kost er med til at drive den økologiske vækst.

Forbrugernes tiltagende hang til en mere plantebaseret kost og mindre kød er med til at drive den økologiske vækst. Det vurderer bureauet Mintel på baggrund af en ny forbrugeranalyse, skriver foodnavigator.com.

Ifølge Mintel er der nemlig en sammenhæng mellem den plantebaserede trend og økologiens vækst, idet en lang række veganske og vegetariske produkter er økologiske.

Katya Witham, der er analytiker inden for det globale mad- og drikkeforbrug hos Mintel, siger til foodnavigator, at den plantebaserede tilgang er en af de "hotteste trends" i fødevarebranchen lige nu: 

"Så det virker naturligt, at økologiske producenter kobler de to ting sammen," siger hun og tilføjer, at deres undersøgelser viser, at næsten halvdelen af de veganske mad- og drikkeprodukter lanceret inden for de seneste 12 måneder, er certificeret som økologiske.

Undersøgelser fra både 2010 og 2017 har da også vist, at veganske og vegetariske forbrugere er langt mere tilbøjelige til at købe økologiske varer end øvrige forbrugere.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel