Annonce

Annonce

Dansk Fællesstand BioFach 2020

Det ligner en rigtig god ide at blive vaccineret hurtigst muligt, hvis man har ambitioner om at deltage på verdens største økologimesse i Tyskland, som i øjeblikket ser ud til at blive gennemført som planlagt i februar 2022. Foto: Pari-design.com

Der er stadig grønt lys til verdens største økologimesse

Som coronasituationen ser ud i øjeblikket, håber Økologisk Landsforening stadig, at det bliver muligt at skabe en smittefri boble omkring de tyske messehaller og de 34 danske udstillere på den danske fællesstand, når BioFach efter planen bliver afviklet i Nürnberg i februar 2022.

I en tid, hvor det hagler ned med messeaflysninger rundt om i verden, var der i sidste uge godt nyt til de danske udstillere på BioFach, som efter planen afvikles 15.-18. februar.  Det fortæller Pernille Bundgård, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening (ØL).

Som sædvanlig arrangerer ØL den danske fællesstand i samarbejde med eksportnetværket Bio Aus Dänemark, og i forbindelse med planlægningen af fødevareminister Rasmus Prehns besøg på messen, blev hun kontaktet af en ansat ved den danske ambassade i Berlin.

Den positive melding fra ambassaden var, at Nürnberg Messerne, som ligger i delstaten Bayern, aktuelt følger nogle tyske retningslinjer, der går under betegnelsen ”2G Plus”. De gør det muligt for det store messecenter at holde åbent for personer, hvis alle udstillere og gæster er fuldt vaccineret mod covid-19 og bliver testet for corona hver dag under messen.

Men de tyske messearrangører er i løbende kontakt med relevante tyske myndigheder, og på messens hjemmeside kan udstillere og indkøbere læse mere om de forskellige niveauer af corona-restriktioner, som messen arbejder med.

”Det var en superdejlig melding at få. Det giver arbejdsro,” siger Pernille Bundgård.

Det sidste har hun ikke haft så meget af den sidste tid, hvor ØL i november havde ansvaret for den danske stand på Nordic Organic Food Fair i Malmø, mens eksportteamet endnu ikke er færdige med at redde alle trådene ud efter aflysningen af private label-messen PLMA, som skulle være afviklet i Holland senere i december.

Nu sætter Pernille Bundgård sin lid til, at de tyske myndigheder vil gøre alt, hvad de kan, for at holde gang i den store tyske messeindustri, så BioFach kan gennemføres som planlagt.

Forberedelserne er i fuld gang

Gennem de seneste uger er hun blevet kontaktet af flere af de danske BioFach-udstillere, som var bekymrede for, om også den tyske messe risikerer at blive aflyst.

Nu kan hun både berolige dem og de øvrige ansatte i eksportteamet i Agro Food Park, som i øjeblikket er i fuld gang med at forberedelserne til den internationale messe, som tidligere har tiltrukket op mod 60.000 gæster fra hele verden.

Den fire dage lange messe er årets største enkeltstående eksportfremstød for økologiske fødevarer, og de danske udstillere krydser fingre for, at det bliver muligt at gennemføre messen på betryggende vis.

”Fællesstanden er fuldt booket, og vi er i fuld gang med registrering af udstillere og er ved at lave plantegninger m.m.,” siger Pernille Bundgård, som skal have styr på en del aftaler inden jul, for at nå at blive færdig til uge otte, som er BioFachs faste placering i messekalenderen.

Strenge krav til hygiejne

Ifølge The Trade Council, som hører under Udenrigsministeriet, har Tyskland siden marts 2020 sideløbende med Danmark gennemgået forskellige stadier af smittebølger, nedlukninger og genåbninger. Det tyske samfund er i vid udstrækning genåbnet, dog er der strikse krav om gyldigt coronapas i forskelligt omfang, oplyser Udenrigsministeriet.

Over 2/3 af de tyske messer har været aflyst i 2021, og nogle af de resterende messer er omdannet til digitalt format. De messer, der gennemføres, afholdes under strenge krav til deltagerantal og hygiejne, hedder det i analysen af den aktuelle situation på den tyske messefront, og selv om Økologisk Landsforening i år har invester i en digital platform, som kan anvendes i forbindelse med digitale messer, håber Pernille Bundgård i den grad, at hele det danske messehold får mulighed for at deltage i en fysisk messe.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning