Annonce

Annonce

Høstmarkedsboder på Stengården

Stengården var et af de mange landbrug, som i weekenden inviterede borgerne til høstmarked, og i løbet af lørdag og søndag kiggede ca. 4.000 mennesker forbi det nordsjællandske landbrug Foto: Iben Anett Kjerside

Det Økologiske Høstmarked trak 60.000 gæster ud på gårdene

I gennemsnit besøgte over 700 gæster hver af de 84 økologiske landbrug, som afholdt høstmarked i weekenden

59.700. Så mange besøgte i weekenden et Økologisk Høstmarked for at komme tæt på dyr, grøntsager og økologi og samtidig blive klogere på, hvordan økologi er med til at skåne grundvandet for mødet med pesticider.

I år var der i alt 84 økologiske landmænd, som inviterede indenfor på gårdene og i gennemsnit havde de over 700 gæster, så selv om det samlede antal gæster er skrumpet med ca. 15.000 i forhold  til sidste år, var der masser af liv ude på gårdene, oplyser Birgitte Nygård, som gennem mange år har været projektleder for Økologisk Landsforenings årlige høstevent.

“Jeg synes ikke, at vi skal gå så meget op i antallet af gæster. Jeg ville selvfølgelig gerne have haft 15.000 flere gæster, men jeg synes, at det er flot, at 84 økologer er i stand til at tiltrække 60.000 gæster, og den oplevelse, som de har haft ude på gårdene, er der ingen, som kan tage fra dem,” siger hun.

Vigtigt at se, hvordan økologien gør en forskel

Birgitte Nygård tillægger det stor betydning, at økologer hvert år åbner deres gårde, og giver borgere over hele landet mulighed for at møde deres lokale, økologiske landmand, hilse på øko-dyrene, smage på friske, økologiske råvarer og besøge gårdbutikker og med egne øjne se, hvordan økologi er med til at gøre en forskel for både dyrene, naturen og grundvandet.

”Det er positivt, at så mange har valgt at bruge weekenden til at besøge en økologisk gård. Besøgstallet til Økologisk Høstmarked siger noget om, at danskerne har stor interesse for økologi og er nysgerrige på deres lokale madlandskab. Mange forældre og bedsteforældre ønsker at give deres børn og børnebørn et forhold til, hvor maden kommer fra,” siger Birgitte Nygaard i en pressemeddelelse om årets høstmarked.

Mange aktiviteter bejler om gæsterne

Hun har ingen enkeltstående forklaring på, hvorfor besøgstallet i år er skrumpet med 20 pct., og hun vil ikke tilskrive det vejret, selv om søndagen flere steder var en noget fugtig affære. Omvendt bød lørdagen på strålende sol.

“Der er tale om et generelt fald hos alle gårdene, og flere tilbagemeldinger tyder på, at det kan handle om, at der i weekenden blev afviklet mange andre aktiviteter, som bejler til de samme forbrugere,” siger hun.

Som repræsentant for Økologisk Landsforening sender en Birgitte Nygaard masser af roser til de mange økologiske landmænd for alle de stemningsfulde og indholdsrige høstmarkeder, det flere steder har taget mange dage og timer at forberede og gennemføre, og hun håber, at de er klar til at tage en ny tørn til næste år.

Flere artikler fra samme sektion

København får sit første rent glutenfri øko-bageri

To iværksættere åbner Københavns første bageri, H.U.G. Bageri, hvor alt bagværk er både økologisk og glutenfri.

21-01-2020 3 minutter Fri for-produkterBageri

Gennembrud for Schulstad baner vej for mere økologisk brød

Ny patentanmeldt brødformel og hvid hvede fra en økolog på Als er hemmeligheden bag Schulstads lancering af økologiske udgaver af to af brødgigantens bedst sælgende fuldkornsboller.

20-01-2020 6 minutter ProduktudviklingDetailhandel

Dan Duck overvejer at søge erstatning efter fejlkontrol

Andeslagteri overvejer erstatningskrav, efter at Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned og undskylder fejl ved kontrolbesøg, som ifølge direktør Hardy Eskildsen har kostet slagteriet mange penge.

19-01-2020 6 minutter Kontrol