Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Nørrebrew vil kun producere øl, som bidrager med noget nyt og dermed gør en forskel i et marked, som er præget af stor innovation. Foto: Nørrebrew

Drengene fra Nørrebrew går til øllet

Efter en del år som producent af ikke-alkoholiske drikkevarer har de fire venner bag Nørrebrew brugt 'coronapausen' til at udvikle firmaets første økologiske øl.

Da coronakrisen i foråret førte til, at alle barer, caféer og restauranter blev lukket, fik de fire venner, som sammen har etableret Nørrebrew, tid til at grave en gammel ide frem fra skuffen. De ville lave deres egen øl.

"Vi sælger alle vores produkter til caféer, restauranter og spillesteder, og vi plejer normalt at bruge det meste af vores tid på drift og salg, men under coronakrisen fik vi pludselig tid til at realisere en gammel plan om at brygge en øl," siger adm. direktør Sune Blom fra Nørrebrew, som især i det københavnske restaurationsliv er kendt for sin økologiske produktion af energidrikke, iste og sodavand.

Ejerne af Nørrebrew Mads Kleis, Tim Bank-Thomsen, Magnus Luca og Sune Blom er godt tilfredse med deres første øl, Blågårds Pilsner, som er inspireret af sydamerikanske lager-traditioner
Ejerne af Nørrebrew Mads Kleis, Tim Bank-Thomsen, Magnus Luca og Sune Blom er godt tilfredse med deres første øl, Blågårds Pilsner, som er inspireret af sydamerikanske lager-traditioner. Foto: Nørrebrew

Da Nørrebrew ikke råder over egne produktionsfaciliteter, bliver alle produkterne produceret som lønproduktion, og den nye øl bliver brygget og tappet hos Skanderborg Bryghus, der har specialiseret sig i at producere øl for såkaldte nomadebryggerier som Nørrebrew.  

"Blågårds er vores bud på en forfriskende let pilsner, som er inspireret af de sydamerikanske lagertraditioner," siger Sune Blom, som ikke vil afvise, at der kommer flere øl fra Nørrebro-virksomheden i fremtiden.

"Vi har fået god feedback på vores første øl, og vi planlægger allerede at lave vores andet batch inden jul, og vi kunne godt tænke os at lave andre typer øl. Men det skal være en øl, der gør en forskel, hvis vi skal lave den," siger direktøren.

Den nye øl er både tappet i flasker (33 cl) og på fustager til fadølsanlæg.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik