Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Hakket oksekød er et af de produkter, hvor der er størst prisforskel mellem den laveste og den højeste pris i Politikens pristjek. Foto: Moment Studio.dk Foto Moment Studio

Du får mest økologi for pengene i Aldi og Lidl

Landets tre udenlandske discountkæder har de laveste priser på økologi, viser nyt pristjek.

Selv om spændvidden mellem de højeste og de laveste priser for økologi i den danske dagligvarehandel er blevet mindre gennem de seneste år, viser et pristjek, som dagbladet Politiken netop har offentliggjort, at der stadig kan være være en del penge at spare for de økologiske forbrugere.

De to tyske discountkæder Aldi og Lidl er billigst med priserne på økologiske basisvarer, mens man skal have flest penge op af lommen, hvis man køber den samme kurv med 18 økologiske basisvarer i Meny og Irma, og der er 16 pct. at spare ved at handle i Aldi frem for Irma.

Det fremgår af det pristjek, som Politiken gennemførte i 10 dagligvarekæder og tre onlinesupermarkeder den 14. og 15. september.

Ingen kan matche Aldis pris for den samlede kurv med dagligvarer, som koster 240,50 kr. Hos den tyske ærkerival Lidl må kunderne betale 2 kr. mere (242,60 kr.) for de samme varer, mens prisen hos franchisekæden Rema 1000 løber op i 245,80 kr.

"Gode priser er noget, vi går meget op i hos Aldi. Så jeg er utrolig glad for, at vi er billigst på økologi. Det behøver ikke være dyrt at købe økologisk, og derfor arbejder vi hårdt på, at vores kunder kan finde øko-varer i god kvalitet til de sædvanligt lave Aldi-priser," siger Mathias Schlippé-Steffensen, pris- og analysechef i Aldi Danmark, til Politiken.

Efter de tre billigste discountkæder følger de landsdækkende dagligvarekæder under Salling Group på de næste tre pladser i Politikens pristjek, hvor Føtex med 245,84 kr. er knap en kr. billigere end både Netto og Bilka.

Coop-kæderne Fakta, SuperBrugsen og Kvickly indtager henholdsvis 7., 8. og 10. pladsen med priser fra 247,60 kr. til 255,60 kr., mens Irma akkurat har overhalet Meny, som den dyreste kæde med en pris på 286 kr.

Både Føtex og Bilka og Coops kæder har dog forskellige rabat og bonus-ordninger for økologiske varer, som kan rykke lidt på billedet.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik