Hakket oksekød er et af de produkter, hvor der er størst prisforskel mellem den laveste og den højeste pris i Politikens pristjek. Foto: Moment Studio.dk

Du får mest økologi for pengene i Aldi og Lidl

Landets tre udenlandske discountkæder har de laveste priser på økologi, viser nyt pristjek.

Selv om spændvidden mellem de højeste og de laveste priser for økologi i den danske dagligvarehandel er blevet mindre gennem de seneste år, viser et pristjek, som dagbladet Politiken netop har offentliggjort, at der stadig kan være være en del penge at spare for de økologiske forbrugere.

De to tyske discountkæder Aldi og Lidl er billigst med priserne på økologiske basisvarer, mens man skal have flest penge op af lommen, hvis man køber den samme kurv med 18 økologiske basisvarer i Meny og Irma, og der er 16 pct. at spare ved at handle i Aldi frem for Irma.

Det fremgår af det pristjek, som Politiken gennemførte i 10 dagligvarekæder og tre onlinesupermarkeder den 14. og 15. september.

Ingen kan matche Aldis pris for den samlede kurv med dagligvarer, som koster 240,50 kr. Hos den tyske ærkerival Lidl må kunderne betale 2 kr. mere (242,60 kr.) for de samme varer, mens prisen hos franchisekæden Rema 1000 løber op i 245,80 kr.

"Gode priser er noget, vi går meget op i hos Aldi. Så jeg er utrolig glad for, at vi er billigst på økologi. Det behøver ikke være dyrt at købe økologisk, og derfor arbejder vi hårdt på, at vores kunder kan finde øko-varer i god kvalitet til de sædvanligt lave Aldi-priser," siger Mathias Schlippé-Steffensen, pris- og analysechef i Aldi Danmark, til Politiken.

Efter de tre billigste discountkæder følger de landsdækkende dagligvarekæder under Salling Group på de næste tre pladser i Politikens pristjek, hvor Føtex med 245,84 kr. er knap en kr. billigere end både Netto og Bilka.

Coop-kæderne Fakta, SuperBrugsen og Kvickly indtager henholdsvis 7., 8. og 10. pladsen med priser fra 247,60 kr. til 255,60 kr., mens Irma akkurat har overhalet Meny, som den dyreste kæde med en pris på 286 kr.

Både Føtex og Bilka og Coops kæder har dog forskellige rabat og bonus-ordninger for økologiske varer, som kan rykke lidt på billedet.

Flere artikler fra samme sektion

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder

Økologisalget slår rekord i Italien

Økologien havde et særdeles stærkt halvår i Italien, hvor salget steg under corona-krisen.

15-10-2020 1 minutter Udland,   Detailhandel