Annonce

Annonce

EAT Grim, Petra Kaukua og Carolin Schiemer besøger de Mar van der List, som er grøntsagsansvarlig på Svanholm.

Det er nu tre år siden, at Petra Kaukua t.v. og Carolin Shiemer t.h. stiftede Eat Grim, men efter en stor vækst under cornanedlukningen er selskabet i dag hårdt presset på grund af svigtende kundetilgang Foto: EAT Grim

Dansk frugt- og grøntkassevirksomhed kæmper for livet

Konceptet kom godt fra land, men efter en voldsom vækst under conanedlukningen kæmper startup-virksomheden Eat Grim nu for sit liv.

Kampen mod madspild har mange fronter, og i 2018 etablerede Carolin Shiemer og Petra Kaukua en af dem via selskabet Eat Grim, som solgte 2. sorteringsfrugt og grønt og overskudsproduktioner fra økologer, og at dømme efter salget, havde de fundet en interessant niche, som både gav mening for landmanden og forbrugerne.

Bag firmaet står 33-årige, tyskfødte Carolin Scheimer og 32-årige Petra Kaukua fra Finland, som mødtes, da de tog deres master på CBS i København.

"Vi har gjort det til vores mission at få skabt en ny standard for, hvad der er spiseligt, ved at få grimme og uønskede afgrøder tilbage i fødekæden og samtidig betale landmændene en fair pris," sagde de to iværksættere ved etableringen.

Konceptet kom godt fra land, men efter en voldsom vækst under conanedlukningen kæmper startup-virksomheden Eat Grim nu for sit liv, skriver FødevareWatch

"Vi har også investeret meget i mennesker dette år, hvilket betyder, at 39 stillinger hænger i en tynd tråd, hvis ikke vi kan få vendt situationen på hovedet. Vi opfordrer derfor stærkt vores fællesskab og offentligheden til at tage handling nu," siger Eat Grim-medstifter og direktør, Petra Kaukua, til mediet.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning