Annonce
Annonce
Efter nytår skal økologiske ørreder ikke længere mærkes som 'dansk jordbrug', men det er blot en af mange ændringer i mærkningsreglerne. Foto: Colourbox
Få styr på de nye mærkningsregler
Teknologisk Institut lancerer online-kursus, der på to timer giver overblik over de vigtigste ændringer i reglerne for mærkning af økologiske fødevarer.
Danske fødevareproducenter og detailhandlen skal ruste sig til nye mærkningsregler for økologiske fødevarer. De træder i kraft efter årsskiftet, og har du ikke selv mod på at finde ud af, hvad de nye mærkningsregler betyder for netop dine produkter, er der hjælp at hente på et nyt online-kursus.
Det er Teknologisk Institut, som udbyder kurset. Det varer to timer, og sektionsleder Inger Olesen, Teknologisk Institut, oplyser, at der efter en gennemgang af reglerne bliver mulighed for at stille spørgsmål og udveksle erfaringer med de øvrige deltagere.
Kurset varer to timer. Halvdelen af tiden bruges på gennemgang af reglerne. Resten bruges på spørgsmål, diskussion og hjælp til deltagernes egne deklarationer.
Det handler bl.a. om tilladte tilsætningsstoffer i økologien, og en helt konkret ændring gør det eksempelvis muligt for producenter af økologiske fisk at mærke produkterne med 'dansk akvakultur' frem for 'dansk jordbrug', som de nuværende en smule misvisende regler kræver.
De nye økologi-regler er en konsekvens af den nye EU økologi-forordning, der trådte i kraft d. 17. juni 2020.
Kurset 'Øko-mærkning af fødevarer: De
nye EU-regler' Bliver
afholdt 10. og 26. november samt 09. december.
Flere artikler fra samme sektion
Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet
Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.
Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret
Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.
De professionelle køkkener tankede grøn inspiration på Foodexpo
Jagten på grønne proteiner var et vigtigt tema i ’Naturens Spisekammer’ på Foodexpo.