Annonce

Annonce

Annonce

To ørreder på skærebræt

Efter nytår skal økologiske ørreder ikke længere mærkes som 'dansk jordbrug', men det er blot en af mange ændringer i mærkningsreglerne. Foto: Colourbox

Få styr på de nye mærkningsregler

Teknologisk Institut lancerer online-kursus, der på to timer giver overblik over de vigtigste ændringer i reglerne for mærkning af økologiske fødevarer.

Danske fødevareproducenter og detailhandlen skal ruste sig til nye mærkningsregler for økologiske fødevarer. De træder i kraft efter årsskiftet, og har du ikke selv mod på at finde ud af, hvad de nye mærkningsregler betyder for netop dine produkter, er der hjælp at hente på et nyt online-kursus.

Det er Teknologisk Institut, som udbyder kurset. Det varer to timer, og sektionsleder Inger Olesen, Teknologisk Institut, oplyser, at der efter en gennemgang af reglerne bliver mulighed for at stille spørgsmål og udveksle erfaringer med de øvrige deltagere.

Kurset varer to timer. Halvdelen af tiden bruges på gennemgang af reglerne. Resten bruges på spørgsmål, diskussion og hjælp til deltagernes egne deklarationer.

Det handler bl.a. om tilladte tilsætningsstoffer i økologien, og en helt konkret ændring gør det eksempelvis muligt for producenter af økologiske fisk at mærke produkterne med 'dansk akvakultur' frem for 'dansk jordbrug', som de nuværende en smule misvisende regler kræver.

De nye økologi-regler er en konsekvens af den nye EU økologi-forordning, der trådte i kraft d. 17. juni 2020.

Kurset 'Øko-mærkning af fødevarer: De nye EU-regler' Bliver afholdt 10. og 26. november samt 09. december.

Flere artikler fra samme sektion

Crowdfunding blev ingen genvej til øget vækst for selskab bag økologiske måltidskasser

Simple Feast dropper crowdfunding som middel til at sikre yderligere kapital til selskabets ambitiøse vækstplaner.

16-07-2021 2 minutter finansiering

Tyrekalve skal have en økologisk fremtid

Forskere ved Aarhus Universitet vil udvikle to koncepter for kalve- og ungdyrkød fra den økologiske mælkeproduktion. Koncepterne er baseret på græs, og det hele begynder med kalve, der får masser af mælk hos ammetanter.

16-07-2021 4 minutter

Designergødninger testes i marken

Nye teknologier gør det muligt at raffinere kløvergræs og designe økologiske gødninger med forskelligt indhold af næringsstoffer, bl.a. svovlsur ammoniak. Det kan være en vej til et mere klimavenligt økologisk landbrug.

16-07-2021 3 minutter Næringsstoffer,   Planteavl,   Forskning