Annonce

Annonce

Køer på græs

Organic Dairy Farmers of Australia er 100 pct. ejet af 40 familieejede økologiske mælkeproduktioner i Australien. Foto: Colourbox

Faldende eksport og COVID-19 tvinger Australiens største øko-mejeriselskab i knæ

Ikke engang en millionindsprøjtning fra den australske regerings hjælpepakke kunne afværge krisen for Australiens største økologiske mejeriselskab.

Australiens største økologiske mejeriselskab, Organic Dairy Farmers of Australia (ODFA), bliver nu sat under administration.

Ifølge Daily Mail skylder selskabet omtrent 15 mio. australske dollars, ca. 67,5 mio. kr., til sine kreditorer, og en hjælpepakke fra regeringen på 2,5 mio. dollars har langt fra kunnet opveje det. 

Selskabets ledelse nævner en faldende eksport til det kinesiske marked, forsinkede salg og effekten fra corona-pandemien som årsagerne.

Kina er Australiens største eksportmarked, og det kan derfor mærkes, når eksporten falder. I forvejen er de to lande i et politisk slagsmål, idet Australiens premierminister har krævet en uafhængig undersøgelse af Kinas håndtering af corona-udbruddet, hvorefter Kina pålagde importafgifter på 80 pct. på byg fra Australien. Kina afviser, at afgiften skulle have noget at gøre med premierministerens krav.

Paul Mumford, der er præsident for sammenslutningen United Dairyfarmers of Victory, arbejder på at finde en løsning med kreditorerne, så ODFA kan overleve.

“Det er måske en niche mikro-forretning i det store billede i Australien, men hvis vi begynder at tabe… disse nichemarkeder har en stor indflydelse på strukturen (i samfundet, red.),” siger han til ABC News.

ODFA er 100 pct. ejet af 40 familieejede økologiske mælkeproduktioner i Australien og står bag smørproduktet True Organic og leverer mælk til FiveAM Yoghurt, Lemnos og Pure Organic Milk.

Flere artikler fra samme sektion

Solid vækst på det engelske marked

I løbet af det seneste år er det engelske salg af økologiske fødevarer vokset dobbelt så hurtigt som det konventionelle salg, og COVID-19 har givet salget ekstra medvind.

30-06-2020 2 minutter Udland,   Eksport

Kokkeeleverne vil tættere på landmanden

Fremtidens kokke efterlyser mere viden om de råvarer og den bæredygtige udvikling, som de selv skal være med til at forme.

26-06-2020 5 minutter Uddannelse

Eleverne skal tættere på råvarerne og bruge mindre tid på tør teori

For at tiltrække fremtidens professionelle madhåndværkere arbejder Anne-Birgitte Agger med at omdanne Hotel- of Restaurantskolen til et klimaneutralt uddannelsessted, hvor bæredygtighed ikke bare er noget, man snakker om.

25-06-2020 7 minutter Uddannelse,   Foodservice