Annonce

Annonce

Cameron Diaz smiler

Cameron Diaz (bill.) og Katherine Power har netop lanceret et nyt vinbrand, der producerer veganske og økologiske vine. Foto: Ian/flickr/CC-BY-2.0

Filmstjerne lancerer økologisk og vegansk vin

Markedet for økologiske vine rammer snart en milepæl, og det bliver skuespiller Cameron Diaz en del af, efter at hun er blevet medstifter af et nyt vinmærke.

Økologisk vin bliver mere og mere udbredt, og nu hopper den amerikanske skuespiller Cameron Diaz, der bl.a. er kendt fra filmene Charlie’s Angels, Shrek og Vild Med Mary, med på vognen.

Sammen med sin ven og stifter af modesiden ‘Who What Wear’, Katherine Power, har hun lanceret det nye vinmærke, Avaline, som består af en hvid- og rosévin, der er både økologisk og vegansk. Det kan måske lyde overraskende, at en vin ikke automatisk er vegansk, men de fleste produceres faktisk med brug af animalske produkter såsom kasein, gelatine eller æggehvide.

I 2018 begyndte de at undersøge markedet for økologisk vin, og hvordan vinproduktionen fungerer, og de blev overraskede over processen samt de mange tilsætningsstoffer, der indgår.

“I vores hverdag gør vi meget for at spise økologisk og bruge rene produkter. Så da vi fandt ud af, hvad der potentielt kan være i den vin, vi drikker, ville vi sikre os, at vi kunne finde vine, der er fri for de ingredienser og vigtigst af alt er lavet af økologiske vindruer. Men det var svært for os at finde sådanne vine, medmindre vi handlede i specialbutikker. Vi ønskede at skabe en vin, der ikke kun levede op til de samme krav, vi sætter for alle andre produkter, vi forbruger; vi ville også gøre det tilgængeligt og identificerbart,” siger Cameron Diaz til mediet Travel+Leisure.

De to veninder undersøgte herefter markedet for at finde frem til leverandører, der kunne leve op til kravene om at lave et økologisk og vegansk produkt. De fandt frem til familiedrevne producenter i Frankrig og Spanien, som delte deres filosofi om et renere produkt med så få tilsætningsstoffer som muligt.

Vinene indeholder ingen kunstige ingredienser, er hverken tilsat sukker - ud over det naturlige sukkerindhold - eller koncentrat. De to iværksættere har gjort en dyd ud af åbenheden om deres produkter og indholdet, hvilket man kan læse mere om her.

“Vi tror på, at det vigtigste skridt mod at lave en lækker, ren vin, er at bruge økologisk dyrkede vindruer,” skriver de på deres hjemmeside.

Indtil videre er vinmærket kun tilgængeligt på det amerikanske marked, hvor prisen per flaske er 24 dollars, svarende til ca. 150 kr.

Det økologiske vinmarked er generelt i hastig fremmarch, og ifølge en nylig markedsanalyse fra Vinex kan det globale forbrug af økologisk vin nå én mia. flasker årligt i 2022.

Flere artikler fra samme sektion

EAT Grim sælger grimme grøntsager

To iværksættere har fået så megen succes med at begrænse madspild ved at sælge økologiske frugt- og grøntkasse, der udelukkende er fyldt med tilsyneladende uperfekte varer, at de snart retter blikket mod udlandet.

23-09-2020 6 minutter Madspild,   Virksomheder

Comeback til sønderjysk saftproducent

Søgaard Saft trykkede på pauseknappen i foråret, men nu er de ansatte genansat og produktionen af økologiske drikkevarer genoptaget.

22-09-2020 2 minutter Virksomheder,   Foodservice

Friland barberer toppen af øko-tillægget

Trods nyt fald i tillægget på økologisk svinekød oplever Friland stadig, at der er en god balance på markedet.

18-09-2020 2 minutter Svineproduktion