Annonce

Annonce

Annonce

Danskerne efterspørger i stigende grad økologiske ænder. Foto: Økologisk Landsforening

Flere danskere vælger økologisk and til jul

Pressemeddelelse

Salget af øko-ænder vokser markant ifølge dagligvarehandlen. Dyrenes Beskyttelse anbefaler den økologiske and, fordi den har god plads og kommer ud i det fri.

Til jul er der ofte steg på bordet, og i stadigt flere danske hjem er der økologisk and på menuen juleaften. Ifølge dagligvarehandlen er salget af økologiske ænder stigende. 

Hos Salling Group steg salget af hele ferske øko-ænder på tværs af Føtex, Netto og Bilka med hele 42 pct. sidste december i forhold til året før. Hos Coop voksede salget med 15 pct. i samme periode, og dermed var næsten hver tredje ferske and, der blev solgt i Coops butikker, økologisk.

Salgstallene fra dagligvarehandlen afspejler, at danskerne går op i dyrevelfærd, mener Helle Bossen, der er chefkonsulent i Økologisk Landsforening.

"Vi ser en stigende interesse hos danskerne for fødevarer, hvor der er taget hensyn til dyrenes velfærd i produktionen. Derfor har vi en klar forventning om, at salget af blandt andet økologiske ænder også vil stige i år og de kommende år," siger hun og fortsætter:

"Ved at vælge den økologiske andesteg er du sikker på, at anden har været ude under åben himmel og kunnet spise løs af græs og økologisk grovfoder, som er godt for dyrenes velbefindende. Det giver ekstra god smag i munden i højtiden," siger Helle Bossen og påpeger, at det er blevet væsentligt nemmere at finde en økologisk and til julemiddagen, nu hvor stort set alle discountbutikker og supermarkeder tilbyder enten ferske eller frosne øko-ænder.

Hvis man går op i, at anden har haft det godt, inden det kommer på middagsbordet, er der god grund til at vælge økologi, mener Dyrenes Beskyttelse, som anbefaler øko-ænder.

"Går man efter ænder med Ø-mærket, kan man være sikker på, at der er styr på dyrevelfærden. Her er der nemlig høje krav til, at ænderne kan udleve deres naturlige adfærd med blandt andet adgang til det fri og krav om dagslys," siger Pernille Fraas Johnsen, chefkonsulent for landbrugsdyr og fjerkræ ved Dyrenes Beskyttelse.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter