Annonce

Annonce

Jim Jensen næstformand i Fødevareforbundet NNF står foran foreningens logo

Jim Jensen, næstformand i NNF, opfordrer fødevarearbejdere til at passe godt på hinanden og huske den gode hygiejne i denne tid. Foto: Rune Evensen

Forbund i appel til fødevarearbejdere: Pas på - vi har brug for jer

Fødevareforbundet NNF opfordrer folk i fødevareindustrien til at være varsomme i denne tid, da de er vigtige for fødevareforsyningen.

Lukningen af mange arbejdspladser betyder ikke, at alle danskere arbejder hjemme. En gruppe af dem, der er nødt til at møde ind på arbejde uden for hjemmet, er ansatte i fødevarebranchen.

Derfor lyder der både en tak og opfordring fra Fødevareforbundet NNF til de mange tusinde ansatte.

"For tænk, hvad der ville ske med de køer, der ikke ville blive malket? Eller med grisenes dyrevelfærd, hvis de bare voksede sig større og større, indtil der ikke længere var plads til dem i staldene? Tænk på alle de fødevarer, vi skulle klare os uden: mælk, brød og kød! Ja, hvis fødevarearbejderne ikke gik på arbejde, så ville der måske ligefrem opstå reel grund til hamstring? Vi har hårdt brug for deres indsats," skriver næstformand Jim Jensen i et åbent brev på forbundets hjemmeside.

Det er et fælles ansvar, at vi passer på os selv og hinanden.

— Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF

Han erkender, at det kan være svært altid at holde afstand og grupperne små på industriarbejdspladser og minder derfor medarbejderne om at vaske hænder og bruge håndsprit.

"Det er gode vaner, som heldigvis ikke er uvante eller nye i fødevarebranchen. Det nye er nok snarere, at I ikke blot skal holde en god håndhygiejne på arbejdspladsen, men i den grad også, når I vender hjem til jeres familie. I skal gøre alt for at undgå at blive smittet - og I skal passe på ikke at bringe eventuel smitte med hjem eller videre til andre."

Jim Jensen minder også de øvrige danskere om, at de kan være med til at forkorte krisen og mindske risikoen for, at fødevarearbejderne og andre i samfundet bliver ramt af coronavirus.

"Hvis alle, der er hjemme i disse dage, sørger for at holde en god håndhygiejne, når de er ude blandt andre, så mindsker vi risikoen for, at smitten spreder sig - og dermed mindsker vi også risikoen for, at den rammer fødevarearbejderne," skriver han og slutter:

"Det er et fælles ansvar, at vi passer på os selv og hinanden."

Læs brevet i sin fulde længde her.

Flere artikler fra samme sektion

Arla hæver sine klimaambitioner

Arla fordobler klimamålsætningen på to af tre områder for at leve op til de videnskabelige anbefalinger, der viser, hvordan man kan opfylde Paris-aftalen.

18-01-2022 4 minutter Klima,   Mejeri

Fremtidsforsker aner forbrugsfestens endeligt: »Behøver man virkelig at kunne vælge mellem 25 forskellige slags flåede tomater?«

En fremtidsforsker ser klare tegn på, at forbrugsfesten er ved at være ovre for en stor del af befolkningen; mange vil leve mere bæredygtigt. En professor savner dog konkrete beviser på, at det går den vej - men hun håber det.

18-01-2022 14 minutter Bæredygtighed,   Forbrug

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

17-01-2022 5 minutter Eksport