Annonce

Annonce

Et oversigtsbillede af Monacos fodboldstadion set fra tribunen

AS Monacos spillere skal have grønt fra klubbens egen økologiske køkkenhave, og der vil blive arrangeret workshops, hvor spillerne kan lære mere om lokal og bæredygtig produktion. Foto: Cedric SF/flickr/CC-BY-NC-2.0

Europæisk topklub vil selv dyrke økologisk grønt til sine spillere

AS Monaco har netop indviet en 200 m2 stor køkkenhave, der skal forsyne klubbens fodboldspillere med økologisk grønt i sæson.

En nyanlagt økologisk have på 200 m2 skal gro frisk frugt og grønt til spillerne i fodboldklubben AS Monaco, der spiller i den franske liga.

Haven blev indviet den 21. september i forbindelse med initiativet European Sustainable Development Week, som er et europæisk initiativ, der søger at synliggøre indsatser, som spiller ind i FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Fremover skal den forsyne spillerne med forskellige sorter af frugt og grønt i løbet af året, alt efter hvad der er i sæson. Det skriver mediet EURACTIV.

Haven er anlagt i samarbejde med landbrugsvirksomheden Terrae, og klubbens ernæringsvejleder Juan José Morillas kommer til at have ansvaret for dyrkningen. Han fortæller, at der skal dyrkes 60 pct. krydderurter, 30 pct. grøntsager og 10 pct. frugt.

"Det er vigtigt at kunne dyrke vores egne fødevarer og kunne spore, hvor de kommer fra. Sæsonvarer er en værdifuld kost for vores spillere," siger Juan José Morillas ifølge EURACTIV.

Med vinterens snarlige komme vil haven eksempelvis bestå af sæsonafgrøder som rødbeder, rødkål, bladbeder, radisser og andre grøntsager med et højt indhold af antioxidanter.

Haven giver endnu ikke nok grønt til at dække spillernes behov, men den har også en anden funktion: at gøre dem mere bevidste om miljøet og lokal produktion. I fremtiden vil klubben desuden arrangere workshops i forbindelse med haven, og planen er at udvide den på længere sigt.

På fodboldbanen klarede AS Monaco sig godt i den forgangen sæson, hvor det blev til bronze. I indeværende sæson ligger klubben nr. otte efter otte runder i ligaen. AS Monaco er desuden med i Europa League.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning