Annonce

Annonce

Mathilde Jakobsen i drivhus med modne meloner

Den korte vej fra landmand til kunde er nøglen til Fresh.Lands succes, og med indførelse af høstdato vil kunderne ifølge Mathilde Jakobsen få præcis besked om, hvor friskhøstede den enkelte varer er. Foto: Fresh Land

Fresh.Land indfører datomærkning for høst

For at skabe større gennemsigtighed planlægger firmaet at forsyne alle frugter og grøntsager med præcis datering af høsttidspunktet.

Fresh.Land ønsker at gå forrest og sætte nye standarder for fødevarerindustrien, oplyser selskabet i denne uges nyhedsbrev til kunderne.

"Derfor har vi sat os det ambitiøse mål at indføre høstdato på alle vores fødevarer fra Fresh.Land. Det vil starte med vores spanske citroner, og inden længe sprede sig til resten af sortimentet. Med det nye initiativ omkring høstdato vil vi skabe øget transparens omkring vores fødevarer, hvilket vi håber vil smitte af på resten af fødevarebranchen," skriver Mathilde Jakobsen, direktør for Fresh.Land, til kunderne.

Der er sket meget, siden Filipe Leal og Mathilde Jakobsens i fællesskab etablerede frugt og grønt-leverandøren Fresh.Land i 2015. De har bygget virksomheden op omkring at levere frugt og grønt bare fire dage efter høst, og som led i ambitionen om at forbinde endnu flere udenlandske og danske landmænd med forbrugere over hele Europa, kommer virksomheden nu med et nyt løfte til kunderne.

"Vi vil indføre høstdato på alle vores råvarer, så det fortsat er nemt for dig at gennemskue, hvornår varen er høstet," skriver Fresh.Land.

Mathilde Jakobsen forklarer, at høstdatoen både vil fremgå af varer, som kun sælges i sæson og danske råvarer som kartofler og æbler, som det giver god mening at opbevare på lager for at strække den danske sæson.

"Vi starter med at mærke vores portugisiske appelsiner, som er i sæson lige nu, og så vil mærkningen af høsttidspunktet stille og roligt sprede sig til alle kategorier. Sideløbende vil vi uddanne forbrugerne til at forstå, hvor pointen med fire dage fra høst til levering giver mening," siger Fresh.Land-direktøren.

Høstdato skaber større gennemsigtighed

Oprindeligt blev firmaet skabt for at vriste portugisiske Filipe Leals far ud af klørene på griske mellemhandlere, som ikke ønskede at betale en fair pris for hans appelsiner.

Siden har selskabet slået sig op på at levere et bredt sortiment af økologisk frugt og grønt med levering hurtigst muligt efter høst. Friskheden på citrusfrugter gør en verden til forskel, oplyser Mathilde Jakobsen, som glæder sig over en strøm af positive tilbagemeldinger fra de mange private kunder.

For os er træerne og markerne 'naturens eget lager' og på intet tidspunkt i vores distribution står kasserne stille på et lager.

— Fresh.Land

"Vi har efterhånden fået et stort sortiment af produkter og samarbejder nu med landmænd i Danmark, Spanien, Portugal, Sverige - og snart Italien. Hvor mange dage der går fra at varen høstes, kan derfor variere, men vores mål er stadigt at bringe varerne hjem til dig så friske som overhovedet muligt," lyder beskeden til kunderne.

Fresh.Land ønsker dog ikke at gå på kompromis med bæredygtigheden, og transporterer aldrig råvarer med fly eller opbevare dem på lagerhoteller.

"For os er træerne og markerne 'naturens eget lager' og på intet tidspunkt i vores distribution står kasserne stille på et lager, men transporteres direkte fra landmanden hjem til dig."

Flere artikler fra samme sektion

Ole Roed og Fårup Sommerland modtager Økoprisen 2024

Når Fårup Sommerland tager hul på sæsonen i næste måned, har samtlige restauranter, madboder og kiosker i det nordjyske sommerland mindst Det Økologiske Spisemærke i bronze. Den bedrift belønner Økologisk Landsforening med Øko-prisen.

19-03-2024 9 minutter Øko-prisen,   Det Økologiske Spisemærke

Dansk hotelkæde er med i den første bølge af økologiske spisemærker i Tyskland

Der var fint besøg hos Guldsmeden Hotels i Berlin, som tirsdag som det første hotel fik overrakt Tysklands nye økologiske spisemærke i guld, som tyskerne har indført efter dansk forbillede for at sætte skub i omlægningen til økologi.

14-03-2024 5 minutter Det Økologiske Spisemærke,   Udland,   Eksport

DM for kokke og tjenere prioriterer økologi

Der er masser af økologi i gryderne, når Foodexpo i næste uge lægger lokaler til fagkonkurrencerne Årets Kok og Årets Tjener, som i år får tildelt det lejlighedsvise Økologiske Spisemærke i sølv.

13-03-2024 3 minutter Events,   Foodservice