Annonce

Annonce

Annonce

Friland efterlyser både mere økologisk okse- og svinekød, da det kniber med at dække efterspørgslen - både på hjemmemarkedet og i udlandet. Foto: Henrik H. Koszyczarek

Friland mangler økologisk kød

Friland og Danish Crown Beef oplever i øjeblikket et usædvanligt lavt antal økologiske dyr til slagtning, hvilket gør det svært at imødekomme efterspørgslen både i Danmark og udlandet.

Selvom tillæggene på det økologiske oksekød i øjeblikket ligger 1,25 kr. højere pr. kg. end samme periode sidste og forrige år, er det tæt på historisk svært at skaffe de mængder økologisk oksekød, som kunderne efterspørger, oplyser Friland, som er en del af Danish Crown-koncernen.

"Vi ser en rigtig høj efterspørgsel på økologi i øjeblikket. Det gør sig gældende på både grise- og oksekødet, men særligt på oksekødet er vi meget udfordrede af det lave antal dyr til slagtning," siger Martin Rosenstand Bak Thomsen, der er eksportdirektør hos Friland.

"Det er faktisk hele vejen rundt, at vi godt kan sælge mere, end vi får ind. Både det hakkede kød og de ædle udskæringer sælges uden problemer, så længe det er økologisk," siger han.

Høje mælkepriser holder køerne på gården

Selvom en høj efterspørgsel er bedre end det modsatte, så risikerer Friland at komme i en situation, hvor selskabet ikke kan levere de mængder, som de trofaste kunder efterspørger og det kan koste på den lange bane.

"Vi ved, dyrene er derude, men en høj mælkepris gør det attraktivt at holde lidt længere på dyrene. Det kan jeg sagtens forstå, men dyrene skal jo slagtes på et tidspunkt, så hvis vi ser en markant stigning af slagtedyr i sensommeren, risikerer vi, at vores kunder har fundet andre leverandører i mellemtiden, og så står vi pludselig med alt for meget kød," siger Martin Rosenstand Bak Thomsen.

Derfor opfordrer Friland nu de økologiske leverandører til at gå besætningerne efter for dyr, som kan betegnes som slagteklare.

Flere artikler fra samme sektion

Når man kapper rødderne, vælter træet

DEBAT: Jeg er oprigtigt bekymret over udviklingen i Økologisk Landsforening. I min tid som medlem er større og større beslutninger blevet truffet af et formandskab uden respekt for den demokratiske proces.

12-04-2021 4 minutter Debat,   Økologisk Landsforening

Ægproducenters økonomi på ny nedtur

Igen i 2020 faldt de økologiske ægproducenters dækningsbidrag. Økologiske æg er for billige, og lav notering levner ikke plads til udvikling af produktionen, lyder det fra udvalgsformand.

12-04-2021 3 minutter Æg og fjerkræ,   Økonomi

Thise Mejeri vil låne penge til at beskytte "Jordens lunger"

Som led i ambitionen om at udfase brugen af soja i foderet, beder Thise Mejeri om et crowdfundinglån på en mio. kr.

12-04-2021 5 minutter Klima,   Mejeriproduktion