Annonce

Annonce

Eleverne fra Skolerne i Oure laver dansende bevægelser på scenen under det økologiske topmøde 2019

Elever fra Skolerne i Oure optrådte til det økologiske topmøde 2019, da de vandt Årets Økopris Foodservice. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Se billederne: En indtrængende bøn, korttricks og konfetti

BILLEDGALLERI: Der var både tryllerier, en bøn om at gøre verden mere bæredygtig og dans, da det økologiske topmøde 2019 blev afholdt på Lundsgaard Gods.

"Det bliver årets store branchebegivenhed," sagde markedschef i foodservice Torben Blok fra Økologisk Landsforening som optakt til det økologiske topmøde for de professionelle køkkener.

Topmødet blev afholdt den 24. oktober og havde fokus på FN's 17 verdensmål, men for de ca. 250 gæster var der mere end oplæg fra scenen; det var en dag, der talte til sanserne med lyd, bevægelse og smag.

Okologisk.nu var med hele dagen - lige fra morgen-croissanten til den marinerede broccoli om aftenen. Se et udpluk af billederne herunder.

De ca. 250 fremmødte til det økologiske topmøde på Lundsgaard Gods startede dagen i foredragssalen, hvor bl.a. Helle Borup Friberg og Per Kølster, hhv. adm. direktør i og formand for Økologisk Landsforening, gik på scenen og talte om økologi og bæredygtighed.. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Duoen Lasse og Mathilde indledte dagen med sang, efter at alle deltagere var ankommet til godset. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Helle Borup Friberg, adm. direktør i ØL, var på scenen om formiddagen for at tale om økologi og bæredygtighed. "Jeg oplever økologien som en meget vigtig nøgle, fordi den er så enkel. Den giver tryghed for, at der bliver handlet bæredygtigt og med omtanke hele vejen rundt," sagde hun. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Per Kølster, formand for ØL, var også på scenen om formiddagen, hvor han bl.a. svarede på spørgsmål fra moderator Frederik Roland Sandby, der er medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Fødevareminister Mogens Jensen (S) uddelte en pris til Kokkenes Køkken og TDC Group Kolding for at have opnået Det Økologiske Spisemærke nr. 3.000. I sin tale takkede ministeren desuden økologerne for at spare naturen for pesticider. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Efter formiddagens program var overstået, skulle alle deltagere - heriblandt også Helle Borup Friberg, adm. direktør i ØL - gå udenfor på gårdspladsen og gøre klar til dagens næste aktiviteter. Af hensyn til pladsen blev alle inddelt i hold, så de oplevede de samme aktiviteter, men i forskellig rækkefølge. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Aktiviteterne fandt sted flere steder på godset, og folk havde rig mulighed for at snakke i de små pauser, der opstod. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Lotte Hansen, der bl.a. er kendt fra DR-programmet 'Jersild og Spin', har stiftet I Love Global Goals, og her bad hun indtrængende deltagerne om at hjælpe med at udbrede den bæredygtige bevidsthed til venner og bekendte. De mange halv- og helfyldte glas var med til at sørge for en særlig akustik i det kompakte rum, hvor baggrundsmusikken flød ud af højttalerne, mens hun talte. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Tryllekunstneren Davide Ghrialdine viste korttricks, mens han talte noget abstrakt om livet. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Der var oplæg om det tyske økologiske marked, der er det største eksportmarked for danske økologer. Forinden blev tilhørerne i al tavshed henvist til deres siddepladser på mælkekasserne. På gulvet lå æg, og alle fik serveret et anrettet æg i løbet af oplægget. En af pointerne fra oplægget var, at der i Tyskland er opstået en forskel inden for økologien: discount-økologi og bæredygtig økologi. Førstnævnte fænomen er opstået efter prispres fra supermarkedskæderne, mens den bæredygtige økologi indebærer bedre priser for landmanden og ofte, at landmanden mere end lever op til økologikravene. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (rød stol), Mikal Holt Jensen, miljøchef i Horesta (nederst i billedet), og Morten Juul Andersen, CEO for Kokkelandsholdet (yderst t.h.), fortalte om deres initiativer og syn på bæredygtighed. Ordstyreren var Claus Brandstrup, leder af personalecafeerne, Mad & Måltider, Odense Kommune. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Frokosten blev afholdt i tavshed. Alle skulle iføre sig høretelefoner, der afspillede tre forskellige instrukser, og sætte sig ved runde borde, hvor der var mad, som de skulle anrette. Hver person skulle følge instrukserne og ud fra dem anrette og servere maden for hinanden. Farverne på høretelefonerne angav, hvilken kanal man lyttede til. Maden skulle spises i tavshed, fordi dagens tema var sanser, og derfor skulle der virkelig smages på maden. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Medarbejdere fra Odense Kommune fortalte om deres indsats for en økologisk omstilling i køkkerne - samtidig serverede kokken en let anretning på et bord af karse. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Kim Qvist, direktør for Den Økologiske Jordbrugsfond og landmand på Topkærgaard ved Aarhus, fortalte om sit arbejde med at løfte økologien. Grundet de mange hold af deltagere var han her i gang med sit ottende oplæg på dagen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Efter de mange aktiviteter fik deltagerne mulighed for at se nærmere på produkter fra de boder, der var stillet op i godsets gamle staldbygning. Bl.a. en vegansk kyllingeerstatning, CO2-neutrale æg og bæredygtig emballage. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Økologien skal udvikles, lød det fra Michael Langberg, markedschef i Økologisk Landsforening. Han fremlagde foreningens ambitioner om, hvordan økologien kan blive mere bæredygtig - betegnet som økologi 3.0. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
I forbindelse med oplægget om økologi 3.0 fortalte Paul Holmbeck, politisk direktør i ØL, hvorfor der er behov for at løfte økologien, og hvilke barrierer der er i relation til EU-lovgivningen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Torben Blok, der er markedschef inden for foodservice i Økologisk Landsforening, havde æren af at præsentere vinderen af Årets Økopris, Skolerne i Oure. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Elever fra Skolerne i Oure optrådte med graciøse bevægelser udført i tavshed, mens de bevægede sig fra enden af salen og op på scenen, før de modtog Årets Økopris Foodservice. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Helle Borup Friberg, adm. direktør i ØL, overrakte Årets Økopris Foodservice til repræsentanter fra Skolerne i Oure - og således var dagen ved at nå sin ende. Et indslag fra tre komikere og efterfølgende aftensmad var det sidste på programmet, og kl. 19 begyndte folk at begive sig hjemad. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Se også en video fra dagen produceret af Odense Kommune:

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel