Annonce

Annonce

Øl fra Gram Slot

Samarbejdet mellem Rema 1000 og Gram Slot har gennem årene kastet en bred vifte af økologiske produkter af sig, og nu kan de alle sammen skylles ned med dåseøllene Gram Slot Pilsner og Gram Slot Classic, som bliver brygget af bryggeriet Fuglsang af maltbyg fra Gram Slot.. Foto: Rema 1000

Gram Slot leverer råvarerne til Rema 1000's nye øko-øl

Det startede med kartofler, mælk og mel, men nu kan kunderne i discountkæden Rema 1000 også købe økologiske dåseøl med Gram Slot-navnet på maven.

Antallet af økologiske øl er flerdoblet gennem de seneste få år og nu har danskerne fået yderligere to sønderjyske øko-øl at slukke tørsten med.

"Vi har længe haft et godt og tæt samarbejde med Fuglsang og fandt dem oplagt til at indgå i et samarbejde omkring udvikling af en sønderjysk økologisk øl med malt fra Gram Slots marker," siger indkøbs- og marketingdirektør Anders Jensen, REMA 1000 i en pressemeddelelse om dåseøllene, som indeholder 50 cl.

Den norsk-ejede discountkæde er medejer af Gram Slot, og Anders Jensen har således stor indflydelse på, hvilke nye produkter, der bliver produceret på basis af råvarer fra godset. Gram blev i 2017 overtaget af Svend og Sanne Brodersen. De solgte siden halvdelen af godset til Rema 1000, som er eneforhandler af godsets mange økologiske produkter.

"Vores butikker har i snart 10 år forhandlet økologiske produkter fra Gram Slot, som Rema 1000 er medejer af. Også Fuglsang er en gammel kending hos os – vi har i efterhånden mange år haft et udvalg af bryggeriets øl og læskedrikke i sortimentet. Lige som Gram Slot står Fuglsang for høj kvalitet, både hvad deres malt og deres drikkevarer angår, så det kunne ikke passe bedre," siger Anders Jensen.

Praktisk og miljøvenligt

Svend Brodersen glæder sig over at han nu også kan skrive maltleverandør på visitkortet:

"Gennem Rema 1000 kan et bredt udvalg af vores økologiske produkter fås over hele landet, og det glæder mig, at sortimentet nu suppleres med øl. Især, fordi vores råvarer er blevet forarbejdet på Fuglsangs malteri og bryggeri, der kun ligger en halv times kørsel fra os. Det er både praktisk og miljøvenligt, og så ved man at kvaliteten er i orden," siger Svend Brodersen.

Flere artikler fra samme sektion

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima

Banebrydende studie: Verdens brug af kemikalier presser kloden langt over dens grænse

I 2009 definerede forskere ni planetære grænser, som er afgørende for klodens stabilitet. En af dem går på brugen af kemikalier, men intet studie har kortlagt, hvor meget de belaster kloden. Før nu.

18-01-2022 6 minutter Forskning,   Bæredygtighed,   Pesticider,   Recirkulering