Annonce

Annonce

Annonce

Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansens beslutning om at sælge de sidste aktier i Hanegal giver nu parret mere tid til at koncentrere sig om deres nye selskab Organic Plant Protein. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Hanegals stiftere sælger de sidste aktier i deres livsværk

Ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard brugte mere end 30 år på at opbygge pionervirksomheden Hanegal, men nu har de solgt de sidste aktier i selskabet til ejerne af Future Food.

Stifterne af Hanegal sælger de sidste 25 pct. af deres aktier i den økologiske fødevarevirksomhed Hanegal A/S, som bliver en del af fødevarekoncernen Future Food, som ejer en række fødevarevirksomheder.

Ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard vinker dermed farvel til den pionervirksomhed, som de brugte 30 år af deres liv på at opbygge. Generationsskiftet i Hanegal har været undervejs de sidste par år, hvor stifterne af flere omgange har solgt aktier til den nye ejerkreds, og Ulrich Kern-Hansen har det godt med forløbet.

”Det føles trygt at kunne overdrage Hanegal helt og holdent til nye ejere, som vi har lært at kende undervejs, og som ønsker at udvikle virksomheden videre i den bæredygtige retning, som virksomheden har været kendt for, siden vi startede,” siger Ulrich Kern-Hansen i en pressemeddelelse om aktiesalget.

Søren Hansen, som er adm. direktør i Hanegal og en del af ejerkredsen i Future Food, ser spændende perspektiver for Hanegal:

”Med flere produktionsmuligheder, et større setup og flere kompetencer kan vi nu løfte produktudvikling til nye højder. Vi har høje ambitioner for Hanegal, og nu er organisationen på plads til at udbygge Hanegals position som markedsleder på økologiske fødevarer uden tilsætningsstoffer,” siger han.

De nye ejere mener, at Hanegal gennem 30 år har formået at sætte nye standarder for økologiske fødevarer uden E-numre, som har givet selskabet en stærk position på det danske marked. Globale tendenser peger i Hanegals retning, og Cees Kuypers, der er kommerciel direktør og med i ejerkredsen, pointerer, at særligt de plantebaserede fødevarer uden tilsætningsstoffer også får voksende opmærksomhed fra eksportmarkederne.

”Det er nu også lykkedes os at knække koden til de plantebaserede fødevarer, og vores fokus samt kompetencer skal nu i endnu højere grad bruges til at skabe økologiske planteprodukter uden tilsætningsstoffer,” siger Cees Kuypers.

Trods salget af de sidste aktier har Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen ingen aktuelle planer om at gå på pension. For to år siden igangsatte de et nyt økologisk pionerprojekt i form af virksomheden Organic Plant Protein, som udvikler og producerer plantebaserede produkter som alternativ til kød på basis af økologiske ærter og hestebønner. Og kontakten til deres gamle selskab er sikret, da Hanegal er blandt kunderne til de plantebaserede råvarer, som indgår i flere af selskabets færdigretter.

Flere artikler fra samme sektion

Grøntsager dyrket med plantebaseret gødning – det virker!

KRONIK: Resultater fra de tre første år i DoubleCropsædskiftet viser, at vi kan producere grøntsager gødsket alene med plantebaserede gødninger uden at gå på kompromis med jordens frugtbarhed – bæredygtig intensivering i praksis.

04-03-2021 4 minutter Kronik,   Forskning,   frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion

Nøglen til succes: Start med de nemme og hurtige afgrøder

Jes Hjort-Malmberg var nødt til lynhurtig at spore sig ind på, hvilke afgrøder han skulle dyrke, da han droppede jobbet som assurandør for at forfølge drømmen om at leve af et økologisk gartneri på kun 800 kvm

03-03-2021 9 minutter Serie: Økotopen

Samdyrkning af spidskål og hestebønner – et godt match

Et forsøg med samdyrkning i rækker af spidskål og hestebønner har vist gode takter, når det gælder næringsstofudnyttelse og samlet udbytte. Friske hestebønner dyrket som grønsag har potentiale til at blive et højværdi-produkt. Hestebønne kan samtidig være gavnlig på flere måder i økologiske systemer. Det kræver dog, at udfordringer eksempelvis omkring høst løses

03-03-2021 3 minutter frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion,   Forskning