Annonce

Annonce

Annonce

Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen

Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansens beslutning om at sælge de sidste aktier i Hanegal giver nu parret mere tid til at koncentrere sig om deres nye selskab Organic Plant Protein. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Hanegals stiftere sælger de sidste aktier i deres livsværk

Ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard brugte mere end 30 år på at opbygge pionervirksomheden Hanegal, men nu har de solgt de sidste aktier i selskabet til ejerne af Future Food.

Stifterne af Hanegal sælger de sidste 25 pct. af deres aktier i den økologiske fødevarevirksomhed Hanegal A/S, som bliver en del af fødevarekoncernen Future Food, som ejer en række fødevarevirksomheder.

Ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard vinker dermed farvel til den pionervirksomhed, som de brugte 30 år af deres liv på at opbygge. Generationsskiftet i Hanegal har været undervejs de sidste par år, hvor stifterne af flere omgange har solgt aktier til den nye ejerkreds, og Ulrich Kern-Hansen har det godt med forløbet.

”Det føles trygt at kunne overdrage Hanegal helt og holdent til nye ejere, som vi har lært at kende undervejs, og som ønsker at udvikle virksomheden videre i den bæredygtige retning, som virksomheden har været kendt for, siden vi startede,” siger Ulrich Kern-Hansen i en pressemeddelelse om aktiesalget.

Søren Hansen, som er adm. direktør i Hanegal og en del af ejerkredsen i Future Food, ser spændende perspektiver for Hanegal:

”Med flere produktionsmuligheder, et større setup og flere kompetencer kan vi nu løfte produktudvikling til nye højder. Vi har høje ambitioner for Hanegal, og nu er organisationen på plads til at udbygge Hanegals position som markedsleder på økologiske fødevarer uden tilsætningsstoffer,” siger han.

De nye ejere mener, at Hanegal gennem 30 år har formået at sætte nye standarder for økologiske fødevarer uden E-numre, som har givet selskabet en stærk position på det danske marked. Globale tendenser peger i Hanegals retning, og Cees Kuypers, der er kommerciel direktør og med i ejerkredsen, pointerer, at særligt de plantebaserede fødevarer uden tilsætningsstoffer også får voksende opmærksomhed fra eksportmarkederne.

”Det er nu også lykkedes os at knække koden til de plantebaserede fødevarer, og vores fokus samt kompetencer skal nu i endnu højere grad bruges til at skabe økologiske planteprodukter uden tilsætningsstoffer,” siger Cees Kuypers.

Trods salget af de sidste aktier har Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen ingen aktuelle planer om at gå på pension. For to år siden igangsatte de et nyt økologisk pionerprojekt i form af virksomheden Organic Plant Protein, som udvikler og producerer plantebaserede produkter som alternativ til kød på basis af økologiske ærter og hestebønner. Og kontakten til deres gamle selskab er sikret, da Hanegal er blandt kunderne til de plantebaserede råvarer, som indgår i flere af selskabets færdigretter.

Flere artikler fra samme sektion

Crowdfunding blev ingen genvej til øget vækst for selskab bag økologiske måltidskasser

Simple Feast dropper crowdfunding som middel til at sikre yderligere kapital til selskabets ambitiøse vækstplaner.

16-07-2021 2 minutter finansiering

Tyrekalve skal have en økologisk fremtid

Forskere ved Aarhus Universitet vil udvikle to koncepter for kalve- og ungdyrkød fra den økologiske mælkeproduktion. Koncepterne er baseret på græs, og det hele begynder med kalve, der får masser af mælk hos ammetanter.

16-07-2021 4 minutter

Designergødninger testes i marken

Nye teknologier gør det muligt at raffinere kløvergræs og designe økologiske gødninger med forskelligt indhold af næringsstoffer, bl.a. svovlsur ammoniak. Det kan være en vej til et mere klimavenligt økologisk landbrug.

16-07-2021 3 minutter Næringsstoffer,   Planteavl,   Forskning