Annonce

Annonce

Overrækkelse af MARIA-prisen

Jens Zimmer Christensen, fmd for Horesta overrakte MARIA-prisen til Sandra Weinert fra Guldsmeden Hotels, som oplyste, at hun vil bruge pengene til at investere i jord og som skal tilplantes med træer og buske for at bremse klimaændringerne og styrke biodiversiteten. Foto: Horesta

Horesta giver pris til Guldsmeden Hotels

MARIA -prisen går i år til Danmarks eneste hotelkæde med det økologisk guldmærke.

På brancheorganisationen Horestas årsdag er det blevet en tradition, at organisationen uddeler markedsføringsprisen, MARIA-prisen, til en profil eller virksomhed, der har gjort noget særligt for at markedsføre Danmark i udlandet.

Det var også tilfældet i år, og i forlængelse af dagens bæredygtige tema var det besluttet, at MARIA-anerkendelsen skulle gå til en virksomhed, der havde bidraget til dansk turismes ’grønne’ omdømme. Det blev parret bag hotelkæden Guldsmeden Hotels, Sandra og Marc Weinert, der i år blev hædret med MARIA-prisen, for deres store fokus på bæredygtighed og økologi, som gennemsyrer kædens hoteller.

”Guldsmeden Hotels er bygget på sunde værdier, og MARIA-prisen er også en anerkendelse af det store arbejde, som Guldsmeden Hotels gør for at sprede de bæredygtige initiativer til både kolleger og konkurrenter i erhvervet. For, som de siger, er der intet bæredygtigt i at holde på de gode ideer. Og med hoteller på Bali og Island samt Norge, Tyskland og Frankrig er virksomheden i den grad med til at ’brande’ dansk turisme og erhvervets ansvarlige drift uden for landets grænser,” sagde Jens Zimmer Christensen, formand i Horesta, ved overrækkelsen.

Efter nytår åbner Guldsmeden Hotels sit syvende hotel i Danmark. Det ligger på Islands Brygge i København, og pris-modtager Sandra Plesner Weinert er garant for, at det som de seks første får et menukort med en økologiprocent på mindst 90
Efter nytår åbner Guldsmeden Hotels sit syvende hotel i Danmark. Det ligger på Islands Brygge i København, og pris-modtager Sandra Plesner Weinert er garant for, at det som de seks første får et menukort med en økologiprocent på mindst 90. Foto: Horesta

Guldsmeden Hotels er den eneste hotelkæde, som har det økologisk guldmærke, på alle kædens syv danske hoteller, og Guldsmeden holder sig heller ikke tilbage, hvad angår ny teknologi. Som første hotelkæde i hele verden har de installeret et nyt brusesystem på hotelværelserne, som er udviklet til rumfartsorganisationen NASA til Mars-missionen, der sparer over 90 pct. af vandet på gæsternes bade.

Guldsmeden Hotels har blandt andet lanceret den internationale bookingportal ILoveEcoHotels.com, hvor kommissionerne ikke går til bookinggiganter som Booking.com og Expedia, men omsætningen i stedet bliver hos virksomhederne, mens en andel også går til velgørende formål.

Herudover arbejder kæden med konkurrencer mellem virksomhedens hoteller for at nedbringe madspild, hvor gæsterne inkluderes og belønnes. Guldsmeden Hotels er også ved at skifte leverandør af puder og dyner til en kameluldsproducent på grund af dyrevelfærd.

Ifølge STANDBY.dk sagde Sandra Plesner Weinert, at de 50.000 kroner, Guldsmeden får som vinder af MARIA-prisen, vil hun og hendes mand, Marc Weinert, fordoble og bruge til at søsætte deres nyeste initiativ: Guldsmeden Forrest Foundation.

Den skal investere i mere natur, som skal bidrage til at nedsætte CO2-udslippet til gavn for klimaet.

”Verden har brug for buske, blomster og træer,” sagde Sandra Plesner Weinert, som håber, at hotelkæden inden for nogle år åbner hoteller i for eksempel Budapest og Beograd.

Flere artikler fra samme sektion

Andeproducent kæmper for livet efter shitstorm

Sagen om fjerkræslagteriets tab efter den shitstorm, som fulgte i kølvandet på en fejlbehæftet kontrolrapport, lander nu på fødevareministerens bord.

20-02-2020 4 minutter Kontrol,   Æg og fjerkræ

Nyt Coop-initiativ skal fremme grøn omstilling hos danske fødevareproducenter

Coop Klimafunding skal i samarbejde med Concito og de danske forbrugere understøtte den grønne omstilling blandt fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag.

20-02-2020 6 minutter Klima,   Finansiering

To økologikæder er gået konkurs i USA

2020 er startet skidt for to amerikanske kæder med fokus på økologi. Konkurrencen fra større kæder var for hård og væksten for aggressiv, lyder vurderingen.

17-02-2020 3 minutter Udland,   Detailhandel