Annonce

Annonce

Indonesisk bonde i marken med håndholdt giftsprøjte

Dansk-indonesisk samarbejde skal sætte skub i udviklingen af økologi i verdens fjerdestørste befolkning, hvor landbruget formentlig kan lære en del af de danske økologer og den danske økologikontrol. Foto: Colourbox

Indonesien vil indføre økologi efter dansk forbillede

En delegation fra Indonesien rejser 11.000 km for at deltage i Økologikongressen og besøge en økologisk mælkebonde for at få inspiration til at nå målet om, at 20 pct. af fødevareproduktionen skal være økologisk i 2024.

I denne uge har en indonesisk delegation taget turen fra Jakarta til Danmark for at lære mere om den danske økologiske mejeriproduktion, og udover et gårdbesøg hos en sønderjysk mælkebonde og en introduktion til økologikontrollen på Augustenborg Slot, deltager de indonesiske gæster også i Økologikongressen, som åbner torsdag.

"Den indonesiske regering har et stærkt ønske om at udvikle deres eget marked for økologi i landet. Og af alle lande med økologi har de altså vendt blikket mod Danmark for at få en bid af vores mangeårige erfaring. Det er vi naturligvis ret stolte af," siger Birgitte Wiedemann Daabeck specialkonsulent i Landbrugsstyrelsen.

Danmark blev i 1987 det første land i verden til få vedtaget en økologilov, og ifølge de danske værter er repræsentanterne fra det indonesiske landbrugsministerium især interesserede i at finde ud af, hvordan reglerne og kontrollen med de økologiske producenter fungerer i Danmark.

Skal udvikle deres eget system

"Vi er spændte på at se, hvordan økologi fungerer i praksis i et land som Danmark. Vores mål med rejsen er at samle en masse god erfaring, som vi kan bruge i udviklingen af vores egen økologiske produktion til gavn for miljø, dyrevelfærd og vores eksportmuligheder," siger Boethdy Angkasa, Directorate of Processing and Marketing for Livestock Products i det indonesiske landbrugsministerium.

Det er dog ikke ambitionen, at Indonesien skal importere det danske Ø-mærke og de regler og kontroller, der følger med.

"De skal udvikle deres eget system, som passer til de indonesiske landbrug. Og når et land med over 270 mio. indbyggere går i gang med en økologisk omstilling, er der ingen tvivl om, at vi som et lille land i Norden kan være med til at gøre en stor forskel i verden," siger Birgitte Wiedemann Daabeck.

Samarbejdet

  • Fødevarestyrelsen skal frem mod 2024 i samarbejde med Landbrugsstyrelsen kigge på lovgivning og kontrol af økologisk mejeribrug i Indonesien.

  • Indonesiens landbrugsministerium vil øge andelen af økologisk producerede varer markant fra 2 pct. til 20 pct. frem mod 2024 for at forbedre folkesundheden, øge den økonomiske vækst blandt mælkebønder og arbejde for FN's verdensmål.

  • Projektet er et såkaldt strategisk sektorsamarbejde (SSC) og er finansieret af Udenrigsministeriet via Danida-midler.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer