Annonce

Annonce

Brian Tholstrup Nybo (t.v.), direktør i Aurion, siger, at investeringen gør det muligt for virksomheden at realisere sin strategi endnu hurtigere end forventet.

Investorer rejser millioner til dansk produktion af økologiske plantebaserede fødevarer

Efter sit gennembrud i produktionen af bælgfrugter har virksomheden Aurion fået tilført fem mio. kr. for at sætte turbo under produktionen. Det skal give danskerne mere grønt at vælge imellem.

Produktionen af plantebaserede fødevarer i Aurion har netop fået et boost i form af fem mio. kr. Det sker, efter at Planetary Impact Ventures, Thise Mejeri og nogle af Aurions aktionærer har rejst beløbet for at sikre den fremtidige produktion af danskproducerede plantebaserede fødevarer af høj kvalitet med fokus på smag og ernæring. Det oplyser Aurion i en pressemeddelelse.

For få måneder siden skabte Aurion overskrifter i landbrugsmedier, da det lykkedes virksomheden at udvikle en løsning til at rense og forarbejde bælgfrugter - noget, der netop har været en udfordring i at få udbredt bælgfrugter til konsum. Pengene skal derfor bruges til at sætte turbo på produktionen og forarbejdningen af danske plantebaserede fødevarer såsom bælgfrugter.

Planetary Impact Ventures

Planetary Impact Ventures investerer i virksomheder med grønne forretningsmodeller. Bag investeringsfonden står bl.a. Thomas Høgenhaven, Alfred Josefsen, Annette Hartvig Larsen, Mette Maix, Søren Ejlersen og Thomas Harttung. Læs mere på piventures.dk

”Vi forudser, at danskerne kommer til at spise langt mere danskproduceret plantebaseret kost i fremtiden, end de gør i dag. Men det kræver, at fødevarerne smager godt og har en høj næringsværdi. Med afsæt i Aurions lange historik og fokus på kvalitet er virksomheden perfekt positioneret til at løse denne opgave,” siger Thomas Høgenhaven, direktør i Planetary Impact Ventures.

Aurion kan varetage hele forarbejdningsprocessen fra rensningen af bælgfrugter fra danske økologiske og biodynamiske avlere til forarbejdningen til konsum. Årligt kan virksomheden forarbejde 300-500 tons linser, bønner og ærter til færdige produkter.  

For direktør i Aurion Brian Tholstrup Nybo er investeringen en tillidserklæring til virksomhedens fremtidige strategi, og den gør det muligt for virksomheden at realisere sin strategi hurtigere end forventet, fortæller han:

"Konkret betyder det, at forbrugerne får mulighed for at få danske plantebaserede fødevarer, og vi kan samtidig understøtte de plantebaserede sundhedstiltag”.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning