Annonce

Annonce

Grøntafdeling i Irma-butik

Irmas nye ledelse vil have Coops økologiske flagskib til at fylde mere i København og måske også i provinsen. Foto: Jens Panduro

Irma lufter tanker om ny ekspansion

Dagligvarekæden med landets højeste økologiandel drømmer om flere butikker.

Coops økologiske frontløber har fået nye folk i topledelsen og det sætter spor i ambitionsniveauet, og Coop-familiens grønne lillesøster er snart klar til at drage på nye eventyr, som også kan omfatte endnu et forsøg på at få fodfæste uden for Sjælland.

Det fortæller tilbagevendte Jan Larsen til Dagligvarehandlen efter kun to uger på posten som salgs- og driftsdirektør i Irma, hvor han tidligere har arbejdet i 29 år.

De seneste otte år har han været ansat i en lignende stilling i Føtex. Nu er han vendt tilbage til Irma, hvor han skal bistå Irmas nye kædedirektør Charlotte Nilsson Norby med at sætte kursen for kæden, som ifølge GfK ConsumerScan har den højeste økologiandel blandt landets dagligvarekæde med en andel på 37,8 pct.

Ifølge Jan Larsen handler det i første omgang om at give Irma et større serviceeftersyn, som både omfatter sortiment og prisniveau.

"Det er min tanke at give Irma et ordentligt serviceeftersyn, hvilket er et fælles projekt for den nye kædeledelse. Samtidig er vi i gang med en ny strategi for Irma, der fortsat skal have sin egen strategi. Det er dog tydeligt, at Kræn (Østergaard, Coops topchef, red) vil Irma og er med på at udvikle kæden," siger 58-årige Jan Larsen til Dagligvarehandlen.

Mens Irma de seneste år har reduceret antallet af butikker fra 82 til 68, drømmer Jan Larsen om, at kæden skal åbne mellem fem og ti nye butikker i Storkøbenhavn inden for de kommende tre til fem år. Han lufter desuden tanken om for tredje gang at forsøge sig i nogle af landet større provinsbyer.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning