Annonce

Annonce

Marian Bloch Larsen, økonoma og afsnitsleder i køkkenet ved Aalborg Universitetshospital i Thisted, har arbejdet med økologi i mange år, og hun glæder sig over klimaprisen, som er med til at øge opmærksomheden om køkkenets arbejde med bæredygtighed og økologi. Arkivfoto: Jakob Brandt

Klimapris til økologisk hospitalskøkken

Aalborg Universitetshospital er blevet belønnet for sit fokus på bæredygtighed og økologi.

Køkkenet ved Aalborg Universitetshospital, Thisted, har fået Region Nordjyllands Klimapris 2018 for sin mangeårige og ambitiøse indsats for at fremme økologi og bæredygtighed.

Formanden for regionens Klima- og Miljøudvalg, Mads Thomsen (V), overrakte forleden prisen ved et arrangement i kantinen på sygehuset i Thisted.

”Regionen arbejder for at nedbringe sit energi- og ressourceforbrug, og de ansatte har en nøglerolle i den indsats. Det er vigtigt, at vi sammen yder et inspirerende og solidt bidrag til et mere bæredygtigt samfund og tager medansvar for klimaudfordringen,” sagde Mads Thomsen.

Inden for økologi og bæredygtighed er der altid et nyt tema at tage fat på, så man er aldrig helt i mål.

— Marian Bloch Larsen, økonoma og afsnitsleder i køkkenet ved Aalborg Universitetshospital

Køkkenet ved Aalborg Universitetshospital, Thisted, modtager blandt andet prisen for at have arbejdet med at opnå økologisk spisemærke i sølv, som gives til køkkener, hvor mere end 60 pct. af råvarerne er økologiske, og for at være nomineret til Landbrug og Fødevarers pris ’Økologiske køkkenroser’, skriver Regionen Nordjylland i en pressemeddelelse.

”Her i køkkenet startede I allerede med at fokusere på gode råvarer for cirka 30 år siden. De skulle være fra de nære markeder, og økologisk producerede varer har nydt fremme gennem alle årene. Så I kan med stolthed sige, at I har bidraget til et bedre miljø, både ude i landskabet men også et godt madmiljø her på stedet. Og jeg håber, at I vil fortsætte i det gode spor mange år fremad,” siger Mads Thomsen.

Prisen gør økologien mere synlig

Økonoma og afsnitsleder i køkkenet ved Aalborg Universitetshospital, Thisted, Marian Bloch Larsen, er stolt over prisen.

”Det betyder meget, at der i regionen er nogen, der har øje for og påskønner, hvad vi gør her i Thisted, for der er brug for mere synlighed om økologi. Og inden for økologi og bæredygtighed er der altid et nyt tema at tage fat på, så man er aldrig helt i mål, og her er sådan en pris med til at stimulere lysten til at fortsætte arbejdet,” siger hun.

For Marian Bloch Larsen er økologi og bæredygtighed dog ikke kun et spørgsmål om at gøre noget godt for miljøet – det er også med til at sikre en højere kvalitet af de måltider, som hospitalet tilbyder patienterne.

”Maden bidrager til den gode patientoplevelse, og vi kan mærke på især de pårørende, at det faktisk betyder noget, at vi har en holdning til de råvarer, vi bruger. Og kan vi skabe en bedre kost til patienten i dag, samtidig med at vi sikrer et bedre miljø til os allesammen i morgen, er det det bedste, vi kan ønske,” siger Marian Bloch Larsen.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter

Landbrugsorganisationer ser vidt forskelligt på regeringens klimaudspil

Regeringens skattereform mangler grøn vilje, mener Økologisk Landsforening. Omvendt er Landbrug & Fødevarer lettet over, at regeringen ikke indfører en bred CO2-afgift.

23-11-2020 6 minutter Klima,   Politik