Annonce

Annonce

Glutenfri brød fra H.U.G. Bageri

Glutenfri brød må ikke være et fravalg, siger iværksætterne bag det nye økologiske H.U.G. Bageri, som åbner i København onsdag. Foto: Columbus Leth

København får sit første rent glutenfri øko-bageri

To iværksættere åbner Københavns første bageri, H.U.G. Bageri, hvor alt bagværk er både økologisk og glutenfri.

Onsdag i denne uge åbner det økologiske H.U.G. Bageri på Øster Farimagsgade i København. Forkortelsen står for ‘helt uden gluten’ og det er præcis, hvad den nye bagers bagværk er: Helt uden gluten – og økologisk.

Det er to erfarne, men autodidakte bagere, der står bag bageriet; Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde hedder de to iværksættere, som har haft forrygende travlt med at få det hele klar til åbningen. De har sammen fem års erfaring med egen glutenfri bagerbutik på Fredensborg Station, men pladsen i Det Glutenfri Bageatelier var blevet for trang.

“Vi skulle vokse fra biks til business, så København måtte blive vores næste ’station’”, siger Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde om deres nye glutenfri brødeventyr i hovedstaden.

Førstnævnte arbejder fuld tid i bageriet, mens Kathrine Rosamunde fortsætter som underviser på Espergærde Gymnasium, men hun lægger ikke skjul på, at ambitionerne ikke stopper ved et enkelt bageri, men at det på længere sigt er ambitionen at åbne flere glutenfri øko-bagerier.

“Vi havde tit lange køer i vores gamle bageri, og vi er det eneste 100 procent økologiske og glutenfri bageri i København, så vi kan se, at der er et behov,” siger Kathrine Rosamunde.

Madbloggerne Mette Marie Viscor t.v. og Kathrine Rosamunde er begge autodidakte bagere, men de tager masser af erfaring med til H.U.G. Bageriet fra fem år som bagkvinder bag Det Glutenfri Bageatelier på Fredensborg Station
Madbloggerne Mette Marie Viscor t.v. og Kathrine Rosamunde er begge autodidakte bagere, men de tager masser af erfaring med til H.U.G. Bageriet fra fem år som bagkvinder bag Det Glutenfri Bageatelier på Fredensborg Station

Erfaringer fra bagerbutikken på Fredensborg Station viser, at brød uden gluten sagtens kan konkurrere med almindeligt brød. Både hvad angår struktur, sprødhed, smag og krumme kan det måle sig med konventionelt bagværk, vurderer de to iværksættere.

Bagværket i H.U.G Bageri bages både med gær og surdej. Nogle af opskrifterne er mælkefrie og flere er veganske. I butikken kommer kunderne til at kunne finde en blanding af klassiske brød og kager fortolket til glutenfrie versioner.

Råvarerne køber de hos de jyske grossister Aurion, Solhjulet og Biogan.

Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde mener ikke, at det at leve glutenfrit er et fravalg, men et tilvalg af både af nye og spændende ingredienser og anderledes smage i bagværket. Tanker som de to madbloggere og bagere har beskrevet i bogen: ‘Helt uden gluten - Brød, boller og kager, der smager’.

Man behøver dog ikke smutte i boghandlen for at blive klogere på glutenfri bagning. Via bageriets hjemmeside deler de to københavnske bagere deres opskrifter og tilbyder online-kurser til de kunder, som gerne vil lære mere om at bage uden gluten.

“Vi vil gerne levere til restauranter, men nu skal vi først have butikken op at flyve,” siger Kathrine Rosamunde, som glæder sig til en ‘soft’ åbning onsdag.

Flere artikler fra samme sektion

Detailsalget af økologiske fødevarer har kurs mod nye rekorder

De foreløbige tilbagemeldinger fra detailkæderne viser, at den samlede økologiske vækst i dagligvarehandlen med økologi i 2019 lander på ca. 10 pct.

28-02-2020 3 minutter Detailhandel

Netto-direktør: Det er nemt at ændre forbrugernes vaner

Det er ikke så svært at ændre forbrugeradfærden, som man skulle tro. Ændringer i indretningen af butikker, påvirker indkøbene markant, viser erfaringer.

28-02-2020 2 minutter Detailhandel,   Forbrug,   Mere grønt mindre kød

Naturfrisk Group vil brygge whisky og øl af lokale råvarer

Nyborg Destilleri vil bruge økologisk, lokaldyrket byg til whiskyproduktionen, som foregår i DSB's ombyggede værksted ved havnen i Nyborg.

28-02-2020 3 minutter Virksomheder