Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Kornets Hus tilbyder ikke kun aktiviteter for børnefamilier. Huset har også planlagt et uddannelsesforløb for kokke- og bagerelever, som ønsker en grundig indføring i korn og kerner. Foto: Linda Suhr

Kornets Hus modtager millionstøtte fra fond

Med ekstra fem mio. kr. kan det nyåbnede madkulturhus Kornets Hus skrue helt op for nye tilbud og aktiviteter i rollen som hele Danmarks oplevelsescenter for korn og sanselig madkultur.

Danmarks nye madkulturhus Kornets Hus har fået fem mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden til at booste deres aktiviteter og starter blandt andet et digitalt kornunivers og "Frontløberne", som er et helt nyt undervisningsforløb, der er målrettet kokke- og bagereleverne på erhvervsskolerne.

Derudover kan de lokale og turisterne nyde godt af det store aktivitetshus, der rummer sanselige korn-oplevelser for hele familien.

“Udgangspunktet for det treårige projekt er at give Kornets Hus en god start med interessante tilbud til både familier, turister og elever - og selvfølgelig sætte Kornets Hus på landkortet både i nærområdet og på landsplan," siger centerleder i Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard, som også ser frem til samarbejdet med erhvervsuddannelserne. 

“Vi laver et særligt undervisningsforløb rettet mod elever fra kokke-, bager- eller cateringlinjen på erhvervsuddannelserne, som vi kalder Frontløberne. Her vil vi sikre, at vores stolte madtraditioner med korn i centrum ikke risikerer at gå i glemmebogen på grund af mangel på uddannede fagfolk. Vi drømmer om, at disse elever kommer til at gå forrest og blive rollemodeller for andre unge med interesse i madfagene,” fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Officiel indvielse 21. juni

Kornets Hus indvies officielt 21. juni og har derefter åbent hele sommeren fra tirsdag til søndag. Gæsterne kan bl.a. besøge det eksperimenterende bageværksted, hvor de kan lave frisk pasta, pizza, hindbærsnitter og meget mere. Du kan svinge forbi korneksperimentariet, hvor du kan gå på opdagelse i kornets rejse fra mark til mave og male mel på en ægte håndkværn, og når vejret er til det, kan gæsterne gå på jagt efter kendte aks blandt havens 35 forskellige kornsorter.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik