Annonce

Annonce

Børn laver snobrød foran Kornets Hus

Kornets Hus tilbyder ikke kun aktiviteter for børnefamilier. Huset har også planlagt et uddannelsesforløb for kokke- og bagerelever, som ønsker en grundig indføring i korn og kerner. Foto: Linda Suhr

Kornets Hus modtager millionstøtte fra fond

Med ekstra fem mio. kr. kan det nyåbnede madkulturhus Kornets Hus skrue helt op for nye tilbud og aktiviteter i rollen som hele Danmarks oplevelsescenter for korn og sanselig madkultur.

Danmarks nye madkulturhus Kornets Hus har fået fem mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden til at booste deres aktiviteter og starter blandt andet et digitalt kornunivers og "Frontløberne", som er et helt nyt undervisningsforløb, der er målrettet kokke- og bagereleverne på erhvervsskolerne.

Derudover kan de lokale og turisterne nyde godt af det store aktivitetshus, der rummer sanselige korn-oplevelser for hele familien.

“Udgangspunktet for det treårige projekt er at give Kornets Hus en god start med interessante tilbud til både familier, turister og elever - og selvfølgelig sætte Kornets Hus på landkortet både i nærområdet og på landsplan," siger centerleder i Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard, som også ser frem til samarbejdet med erhvervsuddannelserne. 

“Vi laver et særligt undervisningsforløb rettet mod elever fra kokke-, bager- eller cateringlinjen på erhvervsuddannelserne, som vi kalder Frontløberne. Her vil vi sikre, at vores stolte madtraditioner med korn i centrum ikke risikerer at gå i glemmebogen på grund af mangel på uddannede fagfolk. Vi drømmer om, at disse elever kommer til at gå forrest og blive rollemodeller for andre unge med interesse i madfagene,” fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Officiel indvielse 21. juni

Kornets Hus indvies officielt 21. juni og har derefter åbent hele sommeren fra tirsdag til søndag. Gæsterne kan bl.a. besøge det eksperimenterende bageværksted, hvor de kan lave frisk pasta, pizza, hindbærsnitter og meget mere. Du kan svinge forbi korneksperimentariet, hvor du kan gå på opdagelse i kornets rejse fra mark til mave og male mel på en ægte håndkværn, og når vejret er til det, kan gæsterne gå på jagt efter kendte aks blandt havens 35 forskellige kornsorter.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel